«Φρούριο» η Αθήνα για την επέτειο Πολυτεχνείου. Δόγμα απομόνωσης κουκουλοφόρων από ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να αποχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Αθήνα αλλά η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να εφησυχάσει λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Κατά την παρουσία του Ομπάμα στην Ελλάδα ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας κρίθηκε επιτυχής. Για την περιφρούρηση των σημερινών πορειών, ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς οι συγκεντρώσεις δεν θα περιοριστούν
μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, όπως έγινε την Τρίτη με την απαγόρευση πορειών και συγκεντρώσεων στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Αθήνας. Η πορεία σήμερα θα φτάσει μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται σημαντικά μεγαλύτερη.

Αυτό που φοβούνται στην ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι θα υπάρξουν και πάλι –όπως έγινε την Τρίτη- οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων που θα έχουν πάνω τους πλήθος μολότοφ. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πλατεία Κολοκοτρώνη βρέθηκαν την Τρίτη τρία σακίδια με μολότοφ, καδρόνια, κράνη και αντισφυξιογόνες μάσκες. Τα πολεμοφόδια εγκαταλείφθηκαν από κουκουλοφόρους που φοβήθηκαν ότι θα συλληφθούν και συνεπώς θα κατηγορηθούν για βαριά αδικήματα.

Τα άτομα που εγκατέλειψαν τα σακίδια ήταν περικυκλωμένα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που αναμένεται να δούμε και σήμερα. Οι αστυνομικοί θα θέσουν σε ασφυκτικό κλοιό τις ομάδες που είναι ύποπτες για πρόκληση επεισοδίων. Θα επιχειρηθεί να απομονωθούν για να μην τους δοθεί «χώρος» να δράσουν. Δύσκολο κομμάτι, ωστόσο, είναι και αυτό που αφορά στο τι θα επακολουθήσει μετά το τέλος της πορείας στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνηθίζουν να καταφεύγουν οι κουκουλοφόροι. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι –όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- μπορεί οι μολότοφ να παρασκευαστούν και να κρυφτούν σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων πριν από την έναρξη της πορείας για να χρησιμοποιηθούν κατά τις βραδινές ώρες.

Στα μέτρα ασφαλείας υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί.

Έκτακτα μέτρα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει το εκδηλώσεων για την «43η Eπέτειο του Πολυτεχνείου» ανακοίνωσε η Τροχαία στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος για σήμερα Πέμπτη.
Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν κατά τη διάρκεια της μεγάλης απογευματινής πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα