Επίσκεψη Ντομπρόβσκις στην Αθήνα τη Δευτέρα: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο»

Συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, και τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, θα έχει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας τη Δευτέρα για επαφές με την κυβέρνηση σχετικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη στις 10.15 πμ και με τον κ. Σταθάκη στις 9.30 πμ. Θα ακολουθήσουν κοινές
δηλώσεις στις 11.15.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής, ενώ στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στις 15:30 θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Την Τρίτη πρόκειται να συναντήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Ντομπρόβσκι τονίζει ότι απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί πως το πρόγραμμα θα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο κ. Ντομπρόβσκις παραδέχεται ότι οι δύσκολες διαπραγματεύσεις έχουν έχουν προκαλέσει διάβρωση στην εμπιστοσύνη και τονίζει πως η εφαρμογή του προγράμματος είναι βασική προϋπόθεση για να μην επανέλθει το Grexit στο τραπέζι. Εκτιμά ότι προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και ότι η ανάπτυξη μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα το δεύτερο μισό του 2016.

«Δεν υπάρχει επ'ουδενί χρόνος για χάσιμο. Είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν προ διμήνου. Περιθώριο για κάποιες προσαρμογές ίσως υπάρχει, αλλά τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ισόποση δημοσιονομική αξία» σημειώνει.

Σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης χρέους, τονίζει πως ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει, αλλά θα μπορούσαν να συζητηθούν οι όροι του ελληνικού χρέους, δηλαδή μακρύτερες περίοδοι χάριτος και αποπληρωμής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα