Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τη νέα ελληνική πρόταση

Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης αναμένεται να συμβεί το απόγευμα στις Βρυξέλλες, αναφορικά με το νέο αίτημα που υπέβαλλε η Ελλάδα προς τους δανειστές. Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη γίνεται κυριολεκτικά στο παρά πέντε της εκπνοής του ελληνικού προγράμματος και θα διεξαχθεί στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

Την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ανακοίνωσε
στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Extraordinary Eurogroup teleconference tonight 19:00 Brussels time to discuss official request of Greek government received this afternoon

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) June 30, 2015

Όπως μετέδωσε η HuffPost Greece, το αίτημα κατετέθη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών της χώρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Το νέο αίτημα της Ελλάδας σημαίνει πρακτικά ότι το ελληνικό πρόγραμμα λήγει οριστικά σήμερα και γίνεται συμφωνία για νέο πρόγραμμα. Ο ESM καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, που σημαίνει ότι πληρώνει και την δόση του ΔΝΤ που λήγει σήμερα και βγαίνει το Ταμείο από το πρόγραμμα.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι εάν γίνει δεκτό αυτό το αίτημα και βγει από το πρόγραμμα το ΔΝΤ, θα απαλλαγεί και από την απαίτηση του Ταμείο για τα πολύ σκληρά μέτρα που ζητά.

Δείτε την ελληνική πρόταση:

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα