Σαμαράς: Έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι κουρεύτηκε το χρέος

«Η Ελλάδα κάνει τη μεγάλη υπέρβαση, ξεπερνά τα κομματικά στεγανά και ενώνεται πραγματικά για το καλό του τόπου», είπε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι το ερώτημα είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ και την Ευρώπη, κάτι το οποίο ξεκαθάρισαν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Εν συνεχεία, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ένα «όχι»
θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται συντάξεις και μισθοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απώλεια αγροτικών επιδοτήσεων, παρακράτηση των κοινοτικών κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία, απώλεια των ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα τη νέκρωση των εργοταξίων, καθώς και απώλεια των κονδυλίων για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Erasmus. Επίσης, τόνισε ότι «πρέπει να θυμόμαστε ότι έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει ότι κουρεύτηκε το χρέος. Ευρώ χρωστάμε, ευρώ θα ξεπληρώσουμε, με υποτιμημένες δραχμές».

«Το όχι θα ήταν ανυπολόγιστη καταστροφή για πολλά χρόνια... το ναι θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη και θα ανοίξει τον δρόμο για εξομάλυνση σταδιακά», σημείωσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς χρησιμοποιεί ψέματα και τρομοκρατία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά: «Για μια ακόμα μέρα ο κ.Σαμαράς χρησιμοποιεί τα ψέματα και την τρομοκρατία για να θολώσει το πραγματικό νόημα του δημοψηφίσματος που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση και αφορά στο τελεσίγραφο των δανειστών. Την κινδυνολογία περί δήθεν εξόδου από το ευρώ την έχει ξανακούσει ο ελληνικός λαός και της έδωσε την απάντηση που της αξίζει. Ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα λιτότητας όπως αυτό που προτάθηκε από τους δανειστές. Δεν μπορεί άλλο να υπεκφεύγει επειδή φοβάται να τοποθετηθεί πάνω στα πραγματικά διακυβεύματα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα