Διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας στο Βερολίνο. «Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της»

Πορεία υπέρ της χώρας μας, με σύνθημα «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου πολίτες στη Βερολίνο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Βασικός στόχος της διαδήλωσης ήταν η παροχή στήριξης στη νέα ελληνική κυβέρνηση
αλλά και να εκφραστεί διαμαρτυρία για την ακολουθούμενη πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη. Η πορεία στο Βερολίνο ήταν η απαρχή μιας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με τον «αποκλεισμό» (Blockupy), από διαδηλωτές, του νέου κτηρίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη το οποίο εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη (18.3.).

Διοργανωτές της πορείας στο Βερολίνο ήταν γερμανικές αριστερές οργανώσεις, ομάδες πρωτοβουλίας και μεμονωμένα άτομα του «Συνασπισμού Αλληλεγγύη με την Ελλάδα».

Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες μπροστά από το κτίριο του υπουργείο Οικονομικών, ο βουλευτής του κόμματος Die Linke, Βόλφγκανγκ Γκέρκε, ζήτησε μεταξύ άλλων «πίστωση χρόνου για την ελληνική κυβέρνηση και περικοπή του χρέους για την Ελλάδα». Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του τόνισε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν επιλέχτηκε τυχαία ως σημείο για την έναρξη της διαδήλωσης, αλλά ακριβώς επειδή φέρει ευθύνη για την πολιτική λιτότητας που «επιβάλλεται» στην Ελλάδα.

Επίσης κατηγόρησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «συμπεριφέρεται απαξιωτικά και με υπεροψία στους Έλληνες», προειδοποίησε τα γερμανικά συνδικάτα ότι αν δεν στηρίξουν την Ελλάδα οι επόμενοι που θα υποστούν μέτρα λιτότητας θα είναι οι εργαζόμενοι στη Γερμανία.

Στην πορεία συμμετείχαν Ισπανοί διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους οπαδοί του Podemos που ζουν στη γερμανική πρωτεύουσα.
Keywords
Αναζητήσεις
βερολινο διαμαρτυρια για ελλαδα
Τυχαία Θέματα