To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπεψήφισε το εμπάργκο όπλων σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε σήμερα, Πέμπτη,την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει εμπάργκο όπλων σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας, υπογραμμίζοντας πως η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ δεν θα πρέπει να πωλούν πλέον όπλα σε μια χώρα η οποία κατηγορείται ότι στοχοθετεί αμάχους στην Υεμένη.

Από τους ευρωβουλευτές, 359 ψήφισαν υπέρ της επιβολής του εν λόγω εμπάργκο από την ΕΕ, έναντι 212 που ψήφισαν κατά
και 31 που απείχαν.

Παρόλο που η ψηφοφορία δεν είναι νομικά δεσμευτική, οι βουλευτές ελπίζουν ότι θα ασκήσει πίεση στην ΕΕ για να αναλάβει δράση.

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αφότου οι δυνάμεις με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία άρχισαν εκεί πέρυσι τον Μάρτιο στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Αυτή είναι ξεκάθαρα μια ανθρωπιστική έκκληση για να δοθεί τέλος στην αιματοχυσία στην Υεμένη και για να ζητήσουμε από την Σαουδική Αραβία να βρει μια πολιτική και όχι στρατιωτική λύση στο πρόβλημα», δήλωσε βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Richard Howitt, σύμφωνα με τον Guardian.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ/ Guardian)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα