Τι συμβαίνει με το BBC και τις κατηγορίες παιδεραστίας;

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις παιδεραστίας στις οποίες εμπλέκονται παρουσιαστές του BBC. Μετά την αποκάλυψη ότι ο αστέρας του Βρετανικού δικτύου, Τζίμι Σάβιλ, κακοποιούσε συστηματικά ενήλικες και ανήλικες γυναίκες, στο στόχαστρο μπαίνει τώρα και ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής «It's A Knockout», Στιούαρτ Χολ.

Το 2015 η Βρετανία κλονίστηκε όταν στοιχεία αποδείκνυαν ότι ο αγαπητός στο κοινό Σάβιλ, ο οποίος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, παρενοχλούσε γυναίκες εντός και εκτός των στούντιο του BBC,
αλλά είχε βιάσει και ανήλικα παιδιά. Ένα από τα 72 θύματά του ήταν μάλιστα μόλις οκτώ ετών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε βάλει στο στόχαστρο το ίδιο το BBC, με πολλούς να κατηγορούν τα ανώτατα στελέχη ότι γνώριζαν τη φύση του Σάβιλ, όμως «έκαναν τα στραβά μάτια» για χάρη της τηλεθέασης. Παρόλα αυτά, έκθεση της Δικαστή Τζάνετ Σμιθ που διερεύνησε τις συγκεκριμένες κατηγορίες, έκρινε ότι τα ανώτατα στελέχη του BBC -τις δεκαετίες του 1970 και 1980 που εργαζόταν εκεί ο Σάβιλ- «έκαναν πολλά λάθη, όμως είναι αθώοι». Την ίδια στιγμή όμως, πολλοί κάνουν λόγο για ένα «γενικευμένο κακοποιητικό περιβάλλον» στο BBC.

Πρόσφατα αποφυλακίστηκε ο παρουσιαστής Στιουαρτ Χολ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον κοριτσιών εννιά έως 17 ετών σε πενταετή ποινή κάθειρξης. Μιλώντας στην εφημερίδα «The Sun», ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του, λέγοντας ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης.

«Το να γίνεις από εθνικός θησαυρός πάτος της λίμνης, ήταν πολύ δύσκολο», είπε.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, μια γυναίκα που είχε πέσει θύμα του Χολ όταν ήταν έφηβη δήλωσε: «Για εμένα αυτός θα ναι πάντα τελευταίος των τελευταίων, ένας αχρείος παιδεραστής που κατέστρεψε τόσες ζωές».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα