1.370 ηλικιωμένοι εξαφανίζονται καθημερινά στην Κίνα

Έκπληξη προκαλεί η είδηση ότι περίπου 1.370 ηλικιωμένοι Κινέζοι εξαφανίζονται καθημερινά, σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας έρευνας.

Εκτός από τον συγκλονιστικά μεγάλο αριθμό εξαφανισμένων ανθρώπων, αυτό που προκαλεί επίσης ανησυχία είναι το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό γήρανσης του πληθυσμού της Κίνας.

Όπως αναφέρει η Telegraph, παρά το γεγονός πως η χώρα έχει λάβει σημαντικά μέτρα για τον έλεγχο των γεννήσεων ο πληθυσμός της χώρας συνεχίζει να γερνάει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Oι ηλικιωμένοι άνθρωποι στην
Κίνα βασίζονται συχνά στη συναισθηματική και την οικονομική στήριξη των παιδιών τους και η φροντίδα των γονιών αποτελεί μία από τις πρωταρχικές αξίες των Κινέζων, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, που επικαλείται στοιχεία κινεζικού Ινστιτούτου πάνω από το 80% των ηλικιωμένων εντοπίζονται ζωντανοί στις πόλεις. Tο 72% των εξαφανισμένων ηλικιωμένων απαρτίζεται από άτομα που πάσχουν από ασθένειες σχετικές με τη μνήμη, όπως Αλτσχάιμερ.

Μάλιστα το 2013, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το Πεκίνο πέρασε νόμο με τον οποίο υποχρεώνει τα παιδιά να επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους και έφτιαξε μία λίστα υποχρεώσεων για να καλύψει τις πνευματικές ανάγκες των ηλικιωμένων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα