Το 1ο Creative Lighting Workshop της Αθήνας έρχεται στις 21 Οκτωβρίου

17:30 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από μια σειρά πολύ επιτυχημένων workshops και trainings σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Άμστερνταμ και Βαρκελώνη η ομάδα της Creative Lighting οργανώνει το πρώτο της workshop στην Αθήνα.

Στις 21 Οκτωβρίου, ο Founder και Creative

Director της Creative Lighting, Νίκος Νικολόπουλος, θα βρίσκεται στην Αθήνα για να μοιραστεί τα μυστικά του φωτός και τις ιδιότητές του στην παραγωγική διαδικασία της εικόνας, σε αρχιτέκτονες, designers, φωτογράφους αλλά και καλλιτέχνες που αναζητούν έμπνευση και επιθυμούν να ενισχύσουν το visual storytelling τους.

Η Creative Lighting ως φιλοσοφία του image-making προωθεί το φως ως την κυρίαρχη δύναμη στην απεικόνιση και ωθεί τους καλλιτέχνες να βλέπουν και να σκέφτονται το φως, όπως ένας φωτογράφος ή ένας σκηνοθέτης, αλλά και τη δημιουργία της εικόνας, όπως ένας ζωγράφος. Πρόκειται για μία προσέγγιση στο image making, η οποία βασίζεται και ευνοεί το όραμα του καλλιτέχνη, δίνοντας προτεραιότητα σε εκείνον και όχι στην τεχνική γνώση.

Μέσα σε μία μόλις ημέρα θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να χειρίζεστε το φως μέσα από κινηματογραφικές τεχνικές, καθώς και πώς να αντιλαμβάνεστε τον virtual χώρο σας σαν μια σκηνή ή ένα film set. Οι βασικές αρχές που διέπουν την φιλοσοφία Creative Lighting, μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε πρόγραμμα αλλά και σε όλες τις συνθήκες: ημέρα, νύχτα, σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, όπως ακριβώς σε μία ταινία ή στη ζωγραφική.

Σχετικά με την Creating Lighting

Η ιδέα της Creative Lighting ως φιλοσοφία γεννήθηκε στο studio της Cityscape Digital στο Shoreditch και ήλθε ως απάντηση στην ανάγκη επίτευξης της απόλυτης, ιδανικής ομορφιάς στο visual making κτιρίων. Η τέχνη του κινηματογράφου αποτέλεσε τη βασική πηγή έμπνευσης, και καθώς αυτός ο θαυμαστός κόσμος άρχισε να αποκαλύπτει τα μυστικά του, σε συνδυασμό με Pinterest boards, sketches, 3D tests και αρκετή έρευνα για τον Roger Deakins, σφυρηλατήθηκε ένα νέο concept, το Creative Lighting. Από τότε και καθώς η φιλοσοφία του Creative Lighting έπαιρνε μορφή και άρχισε να εξαπλώνεται, μας οδήγησε στην ίδρυση του Creative Lighting club.


Το Club

Το Creative Lighting Club είναι ένα membership club όπου δημιουργικοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, που μοιράζονται παρόμοια πάθη και φιλοσοφίες, έρχονται για να πάρουν έμπνευση και γνώση. Πρόκειται για έναν διαδικτυακό χώρο όπου οι καλλιτέχνες μπορούν να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, αλλά και να κατανοήσουν πως μπορούν να αξιοποιήσουν το φως. Το club είναι online και διαθέτει μεταξύ άλλων lecture theatre, gallery, ακόμα και DJ booth με ένα μόνο click. Επειδή όμως η ομάδα δεν μπορούσε να βρει τρόπο να συμπεριλάβει και online bar, το ημερολόγιο μας περιλαμβάνει πολλά road show events, σε όλο τον κόσμο.

http://www.creativelighting.co/events/athens-01

Keywords
Τυχαία Θέματα