Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό και “χουχουλιάρικο” – 5+1 tips

Αν ο Χειμώνας σας έπιασε στα “πράσα” χωρίς να έχετε φροντίσει για τη θέρμανση, υπάρχουν μερικά tips για ένα σπίτι πιο ζεστό και πιο… “χουχουλιάρικο”!

Τα πρώτα κρύα έφτασαν και αν μοιάζει λογικό καθώς βρισκόμαστε στα τέλη Νοέμβρη, κάποιοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι καθώς η αλλαγή του καιρού ήταν απότομη.

5+1 tips για πιο ζεστό σπίτι χωρίς θέρμανσηΧαλιάΥφάσματα και ΡιχτάριαΚεριάΚλειστά δωμάτιαΠόρτες και παράθυραΦούρνοςΧαλιά

Αν

δεν έχετε στρώσει ακόμη τα χαλιά, πρέπει να το κάνετε επειγόντως. Επιλέξτε μεγάλα χαλιά και μοκέτες που να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του σπιτιού. Τα χαλιά όχι μόνο εμποδίζουν την απώλεια της θερμοκρασίας αλλά “ζεσταίνουν” τον χώρο και οπτικά.

Υφάσματα και Ριχτάρια

Πείτε “ναι” σε γούνινα μαξιλάρια και ριχτάρια, υφάσματα fleece και πλεκτές κουβερτούλες. Επίσης βοηθούν τα φανελένια σεντόνια ώστε να μην νιώθετε το κρύο και την υγρασία όταν ξαπλώνετε. Θυμηθείτε επιπλέον να αφήνετε ανοιχτές τις κουρτίνες σας όταν έχει ήλιο και να τις κλείνετε πάντα μόλις αρχίζει να σουρουπώνει.

Credit: 123RFΚεριά

Ανάψτε κεριά, “ζεσταίνουν” την ατμόσφαιρα στο σπίτι και δημιουργούν την τάση για… “χουχούλιασμα”

Credit: 123RFΚλειστά δωμάτια

Κλείνετε τις πόρτες των δωματίων του σπιτιού που δεν χρησιμοποιείτε.

Πόρτες και παράθυρα

Εάν στο σπίτι σας μπαίνει κρύος αέρας από πόρτες και κουφώματα, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αεροστόπ για να βελτιώσετε τη μόνωση.

Ηλεκτρικός φούρνος

Όταν μαγειρεύετε, θυμηθείτε μόλις το ψήσιμο του φαγητού ολοκληρωθεί και σβήσετε τον ηλεκτρικό φούρνο να αφήσετε για λίγη ώρα την πόρτα του ανοιχτή. Ο καυτός αέρας που θα βγει στον χώρο να ανεβάσει έστω και λίγο τη θερμοκρασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα