Η Iris Apfel έγινε 100 χρονών και μίλησε στο αμερικανικό InStyle

10:21 30/8/2021 - Πηγή: InStyle

Το θρυλικό style icon Iris Apfel έγινε 100 χρονών και μας επιβεβαίωσε ότι στην ηλικία είμαστε όσο νιώθουμε. “Είναι φανταστικό το να γίνεσαι 100, αλλά πραγματικά αισθάνομαι ότι είμαι η μεγαλύτερη έφηβη του πλανήτη” αστειεύτηκε. Το μυστικό της για την επίτευξη αυτού του νεανικού joie de vivre; Η ύπαρξη τόσο πάθους όσο και κινήτρου στη ζωή της.

Αυτοί είναι οι κανόνες της Iris Apfel για το ιδανικό interior design

Δείτε αυτή τη
δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

Το 1950 δημιούργησε μαζί με τον σύζυγό της Carl, τη δική τους εταιρεία υφασμάτων Old World Weavers.

Ύστερα από αυτό, εργάστηκε για δεκαετίες ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και μάλιστα βοήθησε σε πληθώρα interior design projects στον Λευκό Οίκο, επί 9 διαφορετικών προέδρων. Παρόλο που πάντα είχε μια κλίση στη μόδα, ασχολήθηκε επισήμως με τον συγκεκριμένο χώρο αρκετά αργότερα. “Η πρώτη μου σημαντική δουλεία στη μόδα συνέβη όταν ήμουν 84 ετών. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, η ηλικία όντως αποτελεί έναν απλό αριθμό για μένα” δήλωσε. “Το να δουλεύω με πάθος είναι αυτό που με κρατάει νέα. Γι’ αυτό δεν σταμάτησα ποτέ να εργάζομαι” αποκάλυψε η Apfel.

Catherine Dior: Η ζωή της αδερφής του Christian Dior ήταν…. louder than words

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

Από τα 90 της έως και σήμερα τα επιτεύγματα της είναι αναμφίβολα εντυπωσιακά. Υπέγραψε συμβόλαιο με το παγκόσμιο πρακτορείο μοντέλων IMG, κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της καθώς και ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο ζωγραφικής, μια fashion capsule συλλογή με το HSN και home collection με το Grandin Road. Και τώρα, με αφορμή τα γενέθλιά της, συνεργάστηκε με το brand γυαλιών Zenni, δημιουργώντας τα δικά της πολύχρωμα statement κομμάτια που την χαρακτηρίζουν.

Sarah Gilbert: Η επιστήμονας πίσω από το εμβόλιο AstraZeneca έγινε Barbie

Το αμερικανικό InStyle μίλησε στο τεύχος του Αυγούστου με την εμβληματική Iris Apfel. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την inspiring συνέντευξη:

Πρόσφατα βρεθήκατε στη λίστα του InStyle με τις “50 Badass Women” που θαυμάζουμε. Τι ορίζετε εσείς ως badass γυναίκα; 

Αυτό είναι εύκολο… η αυτοπεποίθηση! Οποιοσδήποτε “αγκαλιάζει” τον εαυτό του, το στυλ, την καριέρα του, αλλά και γενικά όλους τους τομείς της ζωής του είναι badass. Συμφωνώ με το παλιό απόφθεγμα που λέει ότι αποτυγχάνεις μόνο αν δεν προσπαθήσεις. Για να πάρουμε ένα ρίσκο οποιουδήποτε περιεχομένου, απαιτείται αυτοπεποίθηση.

Στις 29 Αυγούστου θα γίνετε 100 ετών. Πώς θα γιορτάσετε την περίσταση;

Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα γυαλιά οράσεων αποτελούν ένα signature αξεσουάρ μου για πολλά χρόνια. Με αφορμή λοιπόν το εκατοστό έτος μου γύρω από τον ήλιο, βρήκα ένα υπέροχο eyewear brand για να συνεργαστώ. Όταν γνώρισα το Zenni και είδα τα γυαλιά τους, τα λάτρεψα αμέσως. Το Zenni απευθύνεται σε όλους όσους -ανεξαρτήτως ηλικίας ή background- επιθυμούν να βρουν το προσωπικό στυλ τους. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που αξίζει να γιορτάσουμε.

Τι ευελπιστείτε να αποκομίσουν οι άνθρωποι από τη νέα σας συλλογή γυαλιών;

Δημιουργήσαμε αυτή τη collection για όλους όσους επιθυμούν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος. Ελπίζω να τους εμπνεύσει να είναι οι πραγματικοί εαυτοί τους, να περνούν καλά και να πάρουν ρίσκα αναφορικά με το στυλ τους. Δεν φοβήθηκα να χρησιμοποιήσω έντονα χρώματα, όπως κόκκινο ή μπλε και statement frames, με τα οποία θα τραβήξετε χωρίς αμφιβολία την προσοχή. Επί της ουσίας γιορτάζουμε την έκφραση της ατομικότητας και της μοναδικότητας μας, το οποίο ακολουθώ και στη δική μου ζωή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

Τι σας δίνει κίνητρο να συνεχίζετε να είστε δημιουργική;

Έχω ταξιδέψει τον κόσμο, το οποίο πάντα με ακολουθεί στις επιλογές μου. Στα σχέδια μου μπορείτε να εντοπίσετε την αγάπη μου για την αρχιτεκτονική, το décor, καθώς και bold χρώματα και μοτίβα. Κινητοποιώ λοιπόν τον εαυτό μου να είμαι δημιουργική, γιατί μου κάνει καλό και διατηρεί τη ζωή μου φρέσκια και ευχάριστή. Επιπρόσθετα, αγαπώ την κάθε δυνατότητα που μου δίνεται να είμαι διαφορετική – και αυτό συμβαίνει μόνο όποτε λες ναι σε κάθε ευκαιρία και όταν πειραματίζεσαι.

Υπάρχει μια στιλιστική συμβουλή που πάντοτε ακολουθείτε;

Το στυλ δεν σχετίζεται με τα πολλά χρήματα και τις διάσημες μάρκες. Έχει να κάνει με το πως αισθανόμαστε όταν φοράμε κάτι. Μην διστάσετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και καινούριο. Επιπλέον, ένα ντύσιμο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς κάποιο αξεσουάρ, το οποίο αποτυπώνει τη μοναδικότητα σας. Το δικό μου είναι τα γυαλιά… όσο πιο εντυπωσιακά τόσο το καλύτερο!

Τι άλλο θα θέλατε να πετύχετε;

Δεν σκοπεύω να σταματήσω στο άμεσο μέλλον. Διαρκώς αναζητώ νέους τρόπους να εκφράσω την προσωπικότητα μου, να βελτιωθώ και να πάρω ρίσκα. Αυτή τη χρονιά συνεργάστηκα με τα αγαπημένα μου brands, ώστε να μοιραστώ το στυλ μου με τους υπολοίπους: από home décor έως και γυαλιά οράσεως… και πολλά ακόμη που θα αποκαλυφθούν σύντομα. Σχεδιάζω να συνεχίσω να κινητοποιώ τον εαυτό μου και να ανοίξω νέες πόρτες στα μετέπειτα χρόνια.

Από όσα έχετε πετύχει μέχρι σήμερα, για ποιο από όλα είστε περισσότερο περήφανη;

Σε οτιδήποτε έχω κάνει, έχω μείνει ο αληθινός και αυθεντικός εαυτός μου. Επιλέγω να γιορτάζω τη μοναδικότητα κάθε μέρα και αυτό πιστεύω είναι badass. Είμαι περήφανη για την καριέρα μου και όσα έχω καταφέρει, ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των 90 μου. Ανυπομονώ να μάθω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον και να κυνηγήσω νέες περιπέτειες στα 100 μου. Αυτό και αν είναι badass!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iris Apfel (@iris.apfel)

Keywords
Τυχαία Θέματα