Αναστάτωση στο Παρίσι – Κλειστός για τέταρτη μέρα ο Πύργος του Άιφελ

15:15 22/2/2024 - Πηγή: InStyle

Κλειστός για τέταρτη ημέρα είναι ο εμβληματικός Πύργος του Άιφελ, καθώς οι εργαζόμενοι παρέτειναν την απεργία τους για τη διαχείριση του μνημείου, όπως ανακοίνωσαν τα συνδικάτα.

Η απεργία αυτή σε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου είναι η δεύτερη μέσα σε δύο μήνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ανεπαρκείς, όπως λένε τα συνδικάτα, επενδύσεις.

Ο διαχειριστής του πύργου, ο Sete, συνέστησε

στους κατόχους εισιτηρίων να ελέγξουν την ιστοσελίδα του πριν εμφανιστούν ή να αναβάλουν την επίσκεψή τους. Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων κλήθηκαν να ελέγξουν τα e-mail τους για περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PARIS OFFICIAL EIFFEL TOWER (@parisfranceofficialeiffeltower)

Οι κάτοχοι εισιτηρίων θα αποζημιωθούν, δήλωσε ο φορέας εκμετάλλευσης.

Η αιτία της απεργίας

Εργαζόμενοι στο πιο διάσημο αξιοθέατο του Παρισιού διαμαρτύρονται για την οικονομική διαχείριση του μνημείου από τον εργοδότη τους, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διαμάχη μεταξύ της διοίκησης και των συνδικάτων, η οποία ήδη οδήγησε στο κλείσιμο του μνημείου στις 27 Δεκεμβρίου, την ημέρα της 100ής επετείου από τον θάνατο του μηχανικού που κατασκεύασε το εμβληματικό μνημείο του Παρισιού, εξελίσσεται εν μέσω των χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου ) που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα.

Την Τρίτη, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν αιφνιδίως καθώς δεν εισακούστηκε το αίτημα των δύο συνδικάτων να αποκτήσουν συνομιλητή στο δημαρχείο, μέτοχο υπερπλειοψηφίας (99%) της Sete.

Οι εκπρόσωποι των περίπου 360 εργαζομένων στον Πύργο ζητούν επίσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τροποποίηση της σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας που ισχύει έως το 2030, θέμα της βασικής τους δυσαρέσκειας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η τροποποίηση, η οποία προβλέπει αύξηση των τιμών των εισιτηρίων 20%, πρέπει να επικυρωθεί τον Μάιο από το Συμβούλιο του Παρισιού. Τα δύο σημεία αντιπαράθεσης είναι το αντίτιμο που κατέβαλε η Sete στο δημαρχείο και ο προϋπολογισμός έργων για την υπόλοιπη σύμβαση.

Η διαμαρτυρία των συνδικάτων

Τα συνδικάτα έχουν επικρίνει τον Sete ότι βασίζει το επιχειρηματικό του μοντέλο σε μια, όπως λένε, διογκωμένη εκτίμηση του μελλοντικού αριθμού των επισκεπτών, ενώ υποτιμά το κόστος επισκευής και συντήρησης. Εκπρόσωποι των συνδικάτων επρόκειτο να συναντηθούν με τη διοίκηση του Sete το απόγευμα της Πέμπτης, δήλωσαν στο AFP.

Τα συνδικάτα κάλεσαν επίσης την πόλη του Παρισιού “να είναι λογική με τις οικονομικές απαιτήσεις της, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση του μνημείου και της εταιρείας που το διαχειρίζεται”.

Το κύριο παράπονό τους είναι ότι η δημαρχία χρεώνει στον φορέα εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ ένα τέλος μίσθωσης που, όπως λένε, είναι πολύ υψηλό, απομυζώντας τα κονδύλια για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε με έλλειμμα περίπου 120 εκατομμυρίων ευρώ (130 εκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού το 2020 και το 2021. Ο διαχειριστής του έλαβε έκτοτε ανακεφαλαιοποίηση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τα συνδικάτα, δεν επαρκεί, δεδομένου ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες συντήρησης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου βαψίματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα