Αφαίρεση τατουάζ: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε

21:21 27/2/2024 - Πηγή: InStyle
Αν θέλετε να αφαιρέσετε ένα τατουάζ, τότε δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ίσως να είναι σε πολύ εμφανές σημείο του σώματός σας, ίσως η επιδερμίδα σας αντέδρασε αρνητικά σε αυτό, ίσως θέλετε να σβήσετε το όνομα της σχέσης που σας σημάδεψε (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αν θέλετε να αφαιρέσετε ένα τατουάζ, τότε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω. Πόσο πονάει, τι κοστίζει, και ποια η προετοιμασία πριν από τη συνεδρία;

Τι είναι η αφαίρεση τατουάζ

Η αφαίρεση τατουάζ είναι μία διαδικασία με

μόνιμα αποτελέσματα που συνήθως θέλει μία σειρά συνεδριών (ανάλογα με το χρώμα, το βάθος και την έκταση του τατουάζ). Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι σπιτικές θεραπείες, όπως οι κρέμες αφαίρεσης τατουάζ, δεν είναι λύση. Δεν υπάρχει καμία DIY μέθοδος για την αφαίρεση τατουάζ που λειτουργεί όπως οι επαγγελματικές επιλογές. Και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα στο δέρμα.

View this post on Instagram

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

Ίσως η πιο γνωστή και δημοφιλής επιλογή. Η θεραπεία με λέιζερ διαλύει τις χρωστικές του τατουάζ. Είναι η πιο κοινή μέθοδος και έχει σημαντικά λιγότερες ή καθόλου ουλές σε σύγκριση με τη χειρουργική επέμβαση. Το μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι στοχεύει ειδικά στα σημεία που υπάρχει το τατουάζ. Το Q-Switched και ο αλεξανδρίτης είναι τα ειδικά λέιζερ αφαίρεσης τατουάζ που έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Επιπλέον, καλό είναι να επιλέξετε έναν δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό.

Πλαστική χειρουργική

Είναι η πιο επεμβατική θεραπεία, η οποία αφαιρεί ολόκληρη την περιοχή του δέρματος που περιβάλλει το τατουάζ. Η επέμβαση αφήνει μια γραμμική ουλή και μπορεί να συνδεθεί με άλλες δυνητικές επιπλοκές της χειρουργικής επέμβασης στο δέρμα, όπως τα χηλοειδή (υπερτροφικές ουλές), καθώς και με μολύνσεις ή αποχρωματισμό του δέρματος. Η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη μόνο για μικρά τατουάζ.

Δερμοαπόξεση

Πιθανόν να έχετε ακούσει αυτήν την ονομασία για τη θεραπεία προσώπου η οποία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αφαιρώντας την επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας. Η δερμοαπόξεση για την αφαίρεση ενός τατουάζ λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Η μέθοδος χρησιμοποιεί απολεπιστικά οξέα για να απομακρύνει σταδιακά τις επιφανειακές στοιβάδες, με αποτέλεσμα την εξασθένιση του τατουάζ. Γενικά πάντως δεν θεωρείται η πιο αποτελεσματική επιλογή.

Αφαίρεση τατουάζ: Για τι ποσό μιλάμε;

Η τιμή της αφαίρεσης ενός τατουάζ εξαρτάται κυρίως από το μέγεθός του και το βάθος του. Τα τατουάζ που είναι αρκετά βαθιά «χτυπημένα» απαιτούν περισσότερες συνεδρίες. Η κάθε συνεδρία ξεκινάει από τα 40 ευρώ.

Η προετοιμασία

Το δέρμα σας δεν πρέπει να είναι ερεθισμένο. Έτσι για να ελαττώσετε τυχόν επιπλοκές, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και το μαύρισμα πριν από μια συνεδρία. Θα πρέπει επίσης να ξυρίσετε την περιοχή το αργότερο τρεις ημέρες πριν από την θεραπεία (αν έχει τριχοφυϊα) και να διατηρήσετε το δέρμα καθαρό. Επίσης θα πρέπει να αποφύγετε τα αυτομαυριστικά προϊόντα πριν από τις συνεδρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα