James Bond: Παραλίγο ο Sean Connery να χάσει τον ρόλο το 1962 από μία γυναίκα

21:37 9/4/2024 - Πηγή: InStyle

Λίγο έλειψε να μην δούμε τον Sean Connery στον ρόλο του James Bond το 1962 κι αυτό γιατί ο σκηνοθέτης Gregory Ratoff είχε την εντυπωσιακή ιδέα να υποδυθεί τον Βρετανό πράκτορα μια γυναίκα.

Δεκαετίες προτού η Lashana Lynch γίνει ο 007 στο “No Time to Die”, φέρεται να υπήρχε η ιδέα να αναλάβει μια γυναίκα τον ρόλο του James Bond,

υποστηρίζει μια νέα βιογραφία του συγγραφέα Ian Fleming.

Στο βιβλίο του Nicholas Shakespeare “Ian Fleming: The Complete Man, ο συγγραφέας γράφει ότι ο Gregory Ratoff σκεφτόταν τη βραβευμένη με Όσκαρ Susan Hayward για τον ρόλο του Bond. Ο Ratoff είχε προσπαθήσει να κάνει μια κινηματογραφική μεταφορά του Casino Royale κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950.

Susan Hayward: A fiery presence on and off the screen https://t.co/woIJVkAVz0 pic.twitter.com/5B1ui37zL3

— Goldenagehollywood (@oldmovieactress) April 1, 2024

“Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, πολλοί γνωστοί ηθοποιοί είχαν προσεγγιστεί”, έγραψε ο Shakespeare, αναφέρει το IndieWire. “Ο Gregory Ratoff είχε την εντυπωσιακή ιδέα να υποδυθεί τον Bond μια γυναίκα, η Susan Hayward”.

Ο σεναριογράφος Lorenzo Semple Jr., ο οποίος είχε προσληφθεί για να γράψει ένα σενάριο για τον Ratoff, δήλωσε στο Variety το 2012 ότι οι δυο τους σκέφτονταν να κάνουν τον Bond γυναίκα. “Ειλικρινά, νομίζαμε ότι ήταν κάπως απίστευτος και όπως θυμάμαι, ακόμη και κάπως ηλίθιος”, δήλωσε ο Semple στο Variety. “Οπότε ο Gregory σκέφτηκε ότι η λύση ήταν να κάνει τον Bond γυναίκα, “Jane Bond” αν θέλετε, και είχε μάλιστα ένα σχέδιο να βάλει τη Susan Hayward στον ρόλο”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Bond 007 (@007)

Η Hayward κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της θανατοποινίτισσας Barbara Graham στην ταινία του 1958 I Want to Live! Κέρδισε άλλες τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ κατά τη διάρκεια μιας καριέρας που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και ολοκληρώθηκε το 1972. Μεταξύ των ταινιών της που έμειναν περισσότερο στην ιστορία είναι η ταινία Valley of the Dolls του 1967, στην οποία υποδύθηκε μια ντίβα του Μπρόντγουεϊ που φοβόταν ότι θα υποσκελιστεί από τη νεότερη ηθοποιό Patty Duke. Πέθανε το 1975 σε ηλικία 57 ετών.

Η κορυφαία επιλογή του Fleming για τον ρόλο του Bond ήταν ο Richard Burton, ο οποίος απέρριψε τον ρόλο, αναφέρει το Variety. Σύμφωνα με το βιβλίο του Shakespeare, για τον ρόλο εξετάστηκαν επίσης οι Peter Finch, Trevor Howard, Cary Grant, Dick Bogarde, Rex Harrison, Richard Todd, Michael Redgrave, Patrick McGoohan και Richard Johnson. Ο Roger Moore, ο οποίος τελικά θα υποδυόταν τον Bond σε επτά ταινίες, ήταν επίσης στη λίστα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη James Bond 007 (@007)

“Δοκιμάσαμε 20 ή 30. Κανένας σημαντικός ηθοποιός δεν θα έπαιζε τον ρόλο για περισσότερες από μία ταινίες και δεν μπορούσαμε να κλείσουμε συμφωνία με διανομέα χωρίς τη δέσμευση ενός κύριου ηθοποιού”, δήλωσε ο κινηματογραφικός ατζέντης του Fleming, Robert Fenn, στον Shakespeare για το βιβλίο.

Ο Sean Connery έγινε ο πρώτος Bond της μεγάλης οθόνης με το Dr. No του 1962. Ο Fleming φέρεται να “σοκαρίστηκε” όταν συνάντησε τον Σκωτσέζο ηθοποιό “επειδή [ο Connery] δεν μπορούσε να μιλήσει τα αγγλικά της βασίλισσας”, θυμήθηκε ο Fenn μιλώντας στον Shakespeare, σύμφωνα με το Variety.

“Ο Fleming είπε: Δεν είναι καθόλου αυτό που είχα στο μυαλό μου για τον Bond. Θέλω έναν κομψό άντρα, όχι αυτόν τον αγροίκο“, είπε ο Fenn στον Shakespeare. Ο Connery έπαιξε τον Bond σε ακόμη πέντε ταινίες της Eon Productions και μία ακόμη φορά στην ταινία χωρίς την Eon “Never Say Never Again” το 1983. Εκτός από τον Connery και τον Moore, ο George Lazenby, ο Timothy Dalton, ο Pierce Brosnan και ο Daniel Craig έχουν υποδυθεί τον κομψό κατάσκοπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα