Ellie Goldstein: Ένα από τα πρώτα μοντέλα με σύνδρομο Down είναι στο νέο εξώφυλλο του Mission Magazine

12:16 29/5/2021 - Πηγή: InStyle

Σίγουρα το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μεγάλα βήματα της κοινωνίας μας να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα. Σίγουρα αρκετοί από εμάς έχουμε γίνει πιο μετριοπαθείς, είμαστε ανοιχτοί στο diversity – που ίσως βέβαια για κάποιους είναι στη μόδα αυτή την περίοδο, παρά πραγματικό βίωμα – και μαθαίνουμε να ζούμε αρμονικά μέσα στο ανθρώπινο μωσαϊκό, όπως και εάν αυτό προκύπτει, κάποιοι επειδή το θέλουμε, και κάποιοι επειδή πρέπει.

Τι έχουμε, όμως, να πούμε για εκείνες τις ομάδες που δεν έχουν ακόμη φωνή, για εκείνα τα παιδιά που δεν μπορούν να βγουν μπροστά και να υπερασπιστούν τη δική τους θέση στην κοινωνία; Μιλάμε φυσικά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες(ΑΜΕΑ) ή τα άτομα με τις ειδικές δεξιότητες, όπως εκείνοι προτιμούν να τους αποκαλούμε.

Η 19χρονη Βρετανίδα Ellie Goldstein είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα με σύνδρομο Down και μόλις έγραψε ιστορία στο χώρο της μόδας με την συμμετοχή της ως κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας για την Gucci Beauty. Με εξώφυλλα, μεταξύ άλλων, σε περιοδικά όπως το Elle και το L’ Officiel, αυτή τη φορά φωτογραφίζεται για το νέο τεύχος του Mission Magazine, που είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο. Ακτιβιστές, καλλιτέχνες και οραματιστές από όλο τον κόσμο μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε μια εποχή που τα λόγια πρέπει να γίνουν πράξεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellie G (@elliejg16_zebedeemodel)

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που συμμετέχω στο εξώφυλλο του Mission Magazine. Είμαι πολύ περήφανη για τη φωτογράφιση και αγαπώ πολύ την ομάδα. Είναι μεγάλη τιμή για μένα,” έγραψε στο προσωπικό της instagram account για την συνεργασία.

Στο εξώφυλλο η Ellie ποζάρει χαρούμενη και λαμπερή με ένα total Gucci outfit, με ένα υπέροχο all over floral printed φόρεμα, πράσινο αμάνικο πλεκτό και ένα vinyl μαύρο μπερέ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellie G (@elliejg16_zebedeemodel)


“Η αναπηρία μου είναι αυτή που μου έδωσε τη δύναμη να γίνω role model”, δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή της. Οι γονείς της ήταν αυτοί που στα 15 της, και αφού η Ellie ασχολούνταν ήδη πολλά χρόνια με το χορό και το θέατρο, κατάλαβαν πως η ίδια ήθελε να βρίσκεται στο προσκήνιο και την οδήγησαν σε ένα πρακτορείο μοντέλων που αντιπροσώπευε άτομα με αναπηρίες και ορατές στο ευρύ κοινό διαφορές.

Malala Yousafzai: Η ακτιβίστρια με το Νόµπελ Ειρήνης που πυροβολήθηκε επειδή μαχόταν για τα δικαιώματα των γυναικών στην εκπαίδευση

Κορίτσια σαν την Ellie Goldstein και την Madeline Stuart απέδειξαν πως η ομορφιά δεν είναι – και δεν πρέπει να είναι – στερεότυπο. Έδωσαν φωνή σε μία παραγκωνισμένη κοινωνική ομάδα, που μόλις πριν μία δεκαετία θεωρούνταν ντροπή και βάρος για τις οικογένειες τους. Άνθρωποι με ειδικές ικανότητες, ταλαντούχοι και ευαίσθητοι που, εάν δεν κατέληγαν σε κάποιο ίδρυμα, μπορούσαν να στηριχθούν μόνο στις δυνάμεις της οικογένειάς τους, παρότι ανήκουν και ζουν στα σύγχρονα κράτη πρόνοιας και “ίσων” ευκαιριών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mission Mag (@missionmagazine)


Σήμερα τα άτομα με σύνδρομο Down αναδεικνύονται και αρχίζουν να καταλαμβάνουν θέσεις μόρφωσης, εργασίας, και στην περίπτωση της Ellie, αποδοχή και αναγνώριση. Ήρθε η ώρα να αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο για αυτά τα παιδιά, που έχουν πολλά να μας διδάξουν, μέσω της απλής αλλά και τόσο περίπλοκης σκέψης τους.

So keep calm, it’s only an extra chromosome!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ellie G (@elliejg16_zebedeemodel)

Keywords
Τυχαία Θέματα