Το Xbox One $100 φθηνότερο χωρίς Kinect

Μία έκδοση του Xbox One χωρίς το Kinect θα γίνει διαθέσιμη σε τιμή $399, ίδια με αυτή του PS4.

Η Microsoft ανταποκρίθηκε θετικά στα σχόλια των φαν που θέλουν μια πιο οικονομική next-gen εμπειρία, αφαιρώντας το Kinect από το Xbox One. Έτσι, από 9 Ιουνίου

θα γίνει διαθέσιμη η εν λόγω έκδοση, σε όλες τις χώρες που κυκλοφορεί. Λογικά παρόμοια προσφορά θα δούμε και στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο που αναμένουμε την κονσόλα, καθώς και σε κάθε χώρα που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει. Πέρα από τον χωρισμό του ζευγαριού One-Kinect, δεν θα υπάρξει άλλη αλλαγή, τόσο στο software, όσο και στο hardware. Ωστόσο, λόγω του απαιτητικού αλγόριθμου που τρέχει το Kinect, είναι απομονωμένο μόνιμα ένα 10% από την GPU του συστήματος, ώστε να εκτελεί ταυτόχρονα λειτουργίες, όπως το snap mode. Αυτή η ισχυρή απομόνωση σημαίνει ότι ο φόρτος εργασίας του συστήματος, ο οποίος είναι μεταβλητός, δεν θα διαταράσσει την απόδοση του rendering ενός παιχνιδιού. Συνεπώς χωρίς αυτή την δέσμευση, οι δημιουργοί μπορούν να κάνουν τα παιχνίδια τους καλύτερα, δίκαια ανταλλαγή σύμφωνα με πολλούς. Η Microsoft όμως δεν γυρίζει την πλάτη της στο Kinect. “Παραμένουμε βαθιά δεσμευμένοι στο Kinect ως βασικό συστατικό μια next-generation κονσόλας”, λέει ο Yusef Mehdi.” Πιστεύουμε πως το βιομετρικό sign-in, ο φωνητικός έλεγχός του μενού, η ικανότητα να πεις ‘record that’ και να καταγράψεις μια στιγμή gameplay είναι σημαντικά για την εμπειρία”.

Ένα άλλο ερώτημα είναι κατά πόσο θα συμφέρει η αγορά του ζευγαριού ξεχωριστά, για να γίνει το πάντρεμα στο σαλόνι. Η Microsoft ελπίζει πως αυτοί που θα αγοράσουν μόνο το One, τελικά θα το αναβαθμίσουν στην “premium” εμπειρία. Ο επικεφαλής του Xbox Phil Spencer ανέφερε πως “η τιμή του δεν θα είναι ακριβώς $100. $100 λιγότερα θα κοστίζει η κονσόλα μόνη της στις Η.Π.Α. Θα ανακοινώσουμε περισσότερα για την κοστολόγηση αργότερα”. Παράλληλα, αφέθηκε να υπονοηθεί πως ο αισθητήρας ίσως τιμολογηθεί λιγότερο από $100, μιας και χρειάζονται μόνο $75 για την κατασκευή του, ενώ το κόστος ανάπτυξης του πέφτει συνεχώς.

Με αυτή την κίνηση ίσως γεφυρωθεί το χάσμα των πωλήσεων ανάμεσα στις δύο κονσόλες. Αυτοί που μάλλον βγουν χαμένοι από όλη αυτή την ιστορία είναι οι game developers, ειδικά αυτοί που ετοιμάζουν Κinect-only τίτλους. Από την άλλη, ο συγχρονισμός είναι το παν. Αντί να ανακοινώσουν την νέα έκδοση στην E3, επιλέχθηκε να γίνει μερικές εβδομάδες πριν ώστε οι μελλοντικοί αγοραστές να στρέψουν το κεφάλι τους στην παρουσίαση της Microsoft για να ενημερωθούν σχετικά με τους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Αυτή η μείωση των $100 μαζί με must-have τίτλους μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στην μάχη των παιχνιδομηχανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα