Assassin’s Creed IV: Black Flag Review

Πειρατές και Ασσασσίνοι στις δυτικές Ινδίες

Το Assassin’s Creed IV τοποθετείται τον 18 αιώνα, πριν την Αμερικάνικη Επανάσταση, άρα χρονολογικά θεωρείται prequel της σειράς. Στην θέση του Desmond Miles βρίσκεται ένας άγνωστος και το πρόγραμμα μετονομάστηκε σε Sample 17. Ο δολοφόνος της υπόθεσης είναι ο Edward Kenway, προπάππος του Connor, ένας πειρατής με θανατηφόρες ικανότητες. Το παιχνίδι ξεκινάει δυναμικά και σας ρίχνει στη μέση μιας ναυμαχίας, ενώ στην συνέχεια καλείστε να καταδιώξετε έναν άλλον

δολοφόνο. Αναμφίβολα, μας έχει κλέψει τις εντυπώσεις μετά τα πρώτα λεπτά, να πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

Gameplay

Οι βετεράνοι της σειράς θα παρατηρήσουν αρκετές ομοιότητες με τα προηγούμενα και κανένα πρόβλημα να προσαρμοστούν. Τα tutorials καλύπτουν πλήρως κάθε κομμάτι του παιχνιδιού με αποτέλεσμα ακόμα και ένας νέος παίχτης μπορεί εύκολα να συνηθίσει τον τρόπο παιχνιδιού. Οι κινήσεις του Edward είναι αρκετά ρεαλιστικές και φυσικές και σε συνδυασμό με τον ανοιχτό χάρτη, δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Τα side-quests και τα διάφορα collectibles εκμεταλλεύονται πλήρως την έκταση και την λεπτομέρεια του χάρτη με αποτέλεσμα να μην αφήσετε ούτε χιλιοστό ανεξερεύνητο. Αναλογία θάλασσας/ξηράς ανέρχεται στο 60/40, πράγμα που σημαίνει πως θα αφιερώσετε χρόνο και στο πλοίο σας. Παράλληλα, ενδιαφέρον προκαλεί το crafting system, για να κατασκευάσετε αναβαθμίσεις και το rating system, που σας επιτρέπει να βαθμολογήσετε κάθε αποστολή μετά την ολοκλήρωση της.

Πλοκή

Η πλοκή του, στον σύγχρονο κόσμο, συνεχίζει μετά από το ατύχημα του Desmond Miles και πλέον οι αναμνήσεις του είναι αποθηκευμένες για περαιτέρω επεξεργασία. Μέσα στο Αnimus ο Edward παρόλο που είναι πρόγονος δολοφόνου, δεν ανήκει σε κάποια αδελφότητα και στην αρχή δεν αναγνωρίζει την βαρύτητα της στολής του. Το όνειρο του είναι να δημιουργήσει μια εθνότητα πειρατών που ο καθένας θα ζει χωρίς νόμους και βασιλιάδες. Έξω από το Animus, ενώ όλοι νομίζουν ότι η Abstergo δουλεύει για ψυχαγωγικούς σκοπούς, στην πραγματικότητα συνεργάζεται με τους Templars για να βρουν το Observatory, μια κατασκευή που επιτρέπει σε κάποιον να δει μέσα από τα μάτια άλλων.

Γραφικά και ήχος

Τα γραφικά του τίτλου είναι αρκετά προσεγμένα, ωστόσο περιορίζονται σημαντικά από τις δυνατότητες των κονσολών τωρινής γενιάς. Αξίζει να περιμένετε τις νέας γενιάς κονσόλες καθώς η διαφορά σίγουρα θα είναι ορατή. Πέρα από αυτό, οι ζούγκλες και οι πόλεις είναι πολύ λεπτομερώς σχεδιασμένες με την κατάλληλη μουσική κάλυψη, η οποία επιμελήθηκε από τον Αμερικανό συνθέτη Brian Tyler. Τέλος, σε ορισμένες στιγμές παρατηρήθηκε πτώση των καρέ ανά δευτερόλεπτο, ειδικά σε απαιτητικές σκηνές με πολλά particles.

Οι απόψεις μας

Κλείνοντας, η Ubisoft δημιούργησε ένα άξιο sequel της σειράς που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις των φαν και μη. Το σενάριο του θα σας κρατήσει καθηλωμένους ενώ τα side-quest αυξάνουν σημαντικά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πέρα από τα γραφικά, δεν θα σας αφήσει καμία αρνητική γεύση σε κάθε τομέα. Κατά την γνώμη μας, μιας και οι νέες κονσόλες βρίσκονται μία ανάσα πριν την κυκλοφορία, αξίζει να περιμένετε μερικές μέρες για να απολαύσετε τον τίτλο στην καλύτερη δυνατή μορφή του. Στην Ευρώπη το αναμένουμε 22 Νοεμβρίου για τα PC, WiiU, Xbox One και 29 Νοεμβρίου για το PS4.

Θετικά

- Ρεαλιστικές κινήσεις
- Μεγάλος χάρτης
- Η κατασκευή αναβαθμίσεων
- Η βαθμολογία των αποστολών

Αρνητικά

- Τα μέτρια γραφικά
- Η πτώση των FPS

Ταυτότητα Παιχνιδιού

Βαθμολογία: 9 / 10
Πλατφόρμα που χρησιμοποιηθήκε για Review: Xbox 360
Είδος: Action-adventure, stealth
Κυκλοφορεί για: Xbox 360, PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 29/10/2013
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft Entertainment
Εταιρία ανάπτυξης: Ubisoft Montreal
Επίσημη ιστοσελίδα: http://assassinscreed.ubi.com

Keywords
Τυχαία Θέματα