Hovding, Το αόρατο κράνος

Οι δημιουργοί του Hovding, έδωσαν λύση σε δύο θέματα που απασχολούν όσους αγαπούν την ποδηλασία, στην ασφάλεια, και στην εμφάνιση. Όσο αφορά στο δεύτερο, ως γυναίκες και οι δύο, οι Anna Haupt και Terese Alstin, έβρισκαν ενοχλητικό να φορούν το ειδικό κράνος για την προστασία του κεφαλιού τους. Το κράνος, είναι απολύτως απαραίτητο λένε, ωστόσο είναι άκομψο και τις περισσότερες φορές ενοχλητικό.

Με

το Hövding έδωσαν λύση σε αυτό το ζήτημα, αφού πρόκειται για ένα επαναστατικό κράνος, που φοριέται σαν κασκώλ ή σαν φουλάρι στον λαιμό. Είναι κάτι πολύ περισσότερο όμως, και εδώ εισέρχεται ο τομέας της ασφάλειας. Διαθέτει ειδικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την ταχύτητα και τις κινήσεις του ποδηλάτη.

Εφόσον οι αισθητήρες αντιληφθούν άμεσα αλλαγή στην ταχύτητα ή στην κλίση του ποδηλάτη, μέσα σε 1/10 του δευτερολέπτου ενεργοποιούν τον αερόσακο, για να προστατευτεί το κεφάλι του ποδηλάτη, που είναι και ο πρωταρχικός στόχος. Το «αόρατο κράνος» διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία η οποία φορτίζει με ένα απλό USB φορτιστή (διαθέτει λυχνίες για να σας ειδοποιεί σχετικά με το επίπεδο φόρτισης) και προσφέρει αυτονομία 18 ωρών.

Το 2012 η σουηδική ασφαλιστική εταιρεία Folksam πραγματοποίησε ένα τεστ με 13 κοινά κράνη στην αγορά. Η δοκιμή έδειξε ότι το Hövding παρέχει τρεις φορές καλύτερη απορρόφηση κραδασμών από οποιοδήποτε άλλο κράνος. Το κόστος του Hovding είναι 399 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα