Υγειονομική παρέμβαση στο πλοίο με τους 700 μετανάστες

Λίγο μετά το βράδυ της Τετάρτης, έφτασε στον κόλπο της Ιεράπετρας το σκάφος με τους 750 μετανάστες - μεταξύ των οποίων οι 500 είναι γυναίκες και παιδιά και πολλά ηλικιωμένα άτομα - από Συρία. Μάλιστα ενώ το σκάφος ευρίσκετο εν πλω, μία γυναίκα έγκυος μετεφέρθη με SUPER PUMA επειγόντως στο Ηράκλειο Κρήτης,

όπου και γέννησε.

Σήμερα και έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΚΕΠΥ θα πραγματοποιηθεί υγειονομική παρέμβαση στο πλοίο και οι μετανάστε θα εξεταστούν και θα εμβολιαστούν.

Επείσης, ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής του Λιμενικού Σώματος ευρίσκεται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν μεταξύ του πληρώματος και ύποπτα άτομα, καθώς και οι ίδιοι οι διακινητές, καμουφλαρισμένοι σε «μετανάστες». Ενώ για τη φιλοξενεία των μεταναστών υπάρχουν ήδη στον κόλπο της Ιεράπετρας κλειστά γυμναστήρια, που είναι έτοιμα να τους υποδεχθούν!

Το χρονικό της επιχείρησης

Η επιχείρηση άρχισε στις 8 το πρωί, της όλης επιχείρησης προηγείται υγειονομικός έλεγχος πάνω στο πλοίο, από τα κλιμάκια των γιατρών, με επικεφαλής ιατρό του κεελπνο.

Επι τόπου ευρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Σεραφείμ Τσόκας ο οποιος εχει το γενικο συντονισμο και απο πλευρας του Υπ Υγειας ο Διοικητής του Εκεπυ κ. Πανος Ευσταθίου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Κεελπνο γιατρός κ Θεόδωρος Παπαδημητρίου προκειμένου να συντονίσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες για τη περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί, για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις , ελέγχους για τυχόν μεταδοτικά νοσήματα,εμβολιασμούς, καθώς και για εξέταση της γενικότερης κατάστασης της υγείας των μεταναστών.

Ειδικά μέτρα λαμβάνονται προκειμένου να εκμηδενισθεί κάθε πιθανότητα διαφυγής ασθενούς που πάσχει από τον έμπολα! βεβαίως η πιθανότητα ύπαρξης τέτοιου περιστατικού είναι σχεδόν μηδενική αφού κατά τις πρώτες πληροφορίες η πλειονότητα των επιβαινόντων προέρχονται από περιοχές που δεν πλήτονται από τον Έμπολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Super Puma παρέλαβε έγκυο από το πλοίο με τους πρόσφυγες

Οι πρώτες συλλήψεις στο πλοίο "Μπάρις" από τους "κομάντος" του λιμενικού!

Ρυμουλκείται στην Ιεράπετρα από τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» το πλοίο με τους 700 λαθρομετανάστες (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα