Σταύρος Θεοδωράκης: "Οι Ευρωπαίοι δεν παραμυθιάζονται πλέον"

«Οι Ευρωπαίοι στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά έχει αποφασίσει ότι δεν έχουν λόγο να κάνουν πίσω. Με τη στάση τους στέλνουν ένα μήνυμα πως δεν παραμυθιάζονται πλέον και θέλουν να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα» δήλωσε στα παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι "η Ευρώπη έχει αποφασίσει να είναι σκληρή με την χώρα" σημειώνοντας πως "οι Ευρωπαίοι αναζητούν μια Ιφιγένεια καθώς βλέπουν πως τα πράγματα στην Ιταλία αλλά και την

Ισπανία δεν βγαίνουν καθώς φοβούνται μεγαλύτερο αποσυντονισμό της Ευρωζώνης".


Επισήμανε πως "πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία στην Ελλάδα για τα μεγάλα ζητήματα" τονίζοντας πως "είναι ντροπή τα δύο μεγάλα κόμματα να μην έχουν καταφέρει την ελάχιστη συνεννόηση", ενώ ανέφερε πως "η Ελλάδα είναι ο πιο ασθενικός κρίκος της Ευρώπης και κάλεσε τα δύο μεγάλα κόμματα σε συμπόρευση".


Αναφερόμενος στο χρέος ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως "η υπόθεση του χρέους είναι μεγάλη για το μποι της σημερινής αλλά και της αυριανής κυβέρνησης", τονίζοντας πως κανείς δεν θα πει σας χαρίζουμε μέρος του χρέους, κάτι που όπως είπε ξέρουν ακόμα και οι σοβαροί του ΣΥΡΙΖΑ.


Είπε πως το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει μια πατριωτική συμφωνία για το χρέος.

"Ο κόμπος για την τρόικα έχει φτάσει στο χτένι" ανέφερε και σημείωσε πως η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να είναι με το πιστόλι στον κρόταφο για να λάβει αποφάσεις.

Κάλεσε ωστόσο τον Αντώνη Σαμαρά να επιχειρήσει μια δημόσια πολιτική συμφωνία στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, και ξεκαθάρισε πως το χρέος δεν θα χαριστεί καθώς εκτίμησε πως δεν θα αλλάξει η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα.


"Σαμαράς και Τσίπρας πρέπει να δείξουν ο ένας στον άλλον εμπιστοσύνη και να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι από την πρώτη στιγμή ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε πως δεν θα ψηφίσει για την προεδρική εκλογή, ενώ σε ερώτηση αν η κυβέρνηση συγκεντρώσει 179 βουλευτές και είπε ότι δεν θα πει τίποτα στον κ. Τατσόπουλο ο οποίος όπως είπε θα αποφασίσει μόνο τους.


Ερωτηθείς αν η παρούσα βουλή θα βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ότι δεν ξέρει και τόνισε ότι "ο Πρόεδρος πρέπει να είναι ένα ισχυρό σύμβολο για την χώρα αλλά και την Ευρώπη" ενώ απέφυγε να μπει σε ονοματολογία.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Σε ότι αφορά τις καταγγελίες των ΑΝΕΛ για χρηματισμό έκανε λόγο για αστεία πράγματα, ενώ ερωτηθείς τι προϋποθέσεις θα έβαζε μετεκλογικά για συνεργασίες με άλλες κόμματα απάντησε πως στόχος του κόμματος είναι να παραμεριστούν οι ιδεολογίες και να υπάρξει συμφωνία για τη λύση των προβλημάτων της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα