Ξηλώνεται ραγδαία η "κάλτσα" της σκευωρίας

Του Μανώλη Γαβαθιώτη

Με την μη επιβολή περιοριστικών όρων στα διευθυντικά στελέχη της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου ( εκτελεστικό γραμματέα ) και Χρήστο Υφαντή ( αναπληρωτή γενικό διευθυντή ), πού απολογήθηκαν σήμερα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», το ξήλωμα της «κάλτσας» αυτής της παραφουσκωμένης ιστορίας συνεχίστηκε με τρόπο ραγδαίο και μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης.

Ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης «έδειξε» με τον τρόπο πού διεξήγαγε την διαδικασία, ότι δεν έχει πεισθεί από τις κατηγορίες πού έχουν αποδοθεί, οι οποίες άλλωστε

ήταν εν πολλοίς και αστήρικτες, αλλά και κατά κάποιον τρόπο «υποχρεωτικές» γι’ αυτόν, αφού υπήρχαν μαρτυρικές καταθέσεις οι οποίες ήταν αδύνατον να παρακαμφθούν.

Όμως, η σημερινή (ουσιαστικά ) αθώωση των δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΠΟ, έφεραν στον αφρό της επικαιρότητας πληροφορίες για ένα σχέδιο άλωσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ( ΕΠΟ ) το οποίο στηρίζονταν σε δύο βασικά πυλώνες :

Ο ένας, η «εξουδετέρωση» μέσω των δικαστικών εξελίξεων των ανώτερων διοικητικών στελεχών, πού θεωρούνται «εμπόδια» για την σκοπούμενη αλλαγή διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Ο δεύτερος, αφορά επίσης την εξουδετέρωση, μέσω της ίδιας υπόθεσης, των τριών παραγόντων –μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, οι οποίοι θα απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα : Του παραιτηθέντος ήδη αντιπροέδρου κ. Αρη Σταθόπουλου, του επίσης παραιτηθέντος κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου και του πρώην προέδρου κ. Γιώργου Σαρρή, ο οποίος πλέον και μετά την γνωστή παραίτησή του, δεν ασχολείται με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου.

Όμως, στα σχέδια αυτών πού επιθυμούν διακαώς την «αλλαγή» στην ΕΠΟ διά της τοποθέτησης «δικών τους» ανθρώπων, σαν πραγματικά εμπόδια φαίνεται ότι θεωρούνται οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι, κ. κ. Παπανικολάου και Υφαντής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πού φτάνουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας από το εξωτερικό, αυτός πού απεργάζεται την «σκευωρία» ( έτσι την αποκαλούν ) για την άλωση στην ΕΠΟ είναι ο εμφανιζόμενος ως «ευεργέτης» της ΑΕΚ, αλλά ουσιαστικό και αναμφισβήτητο αφεντικό της ΠΑΕ κ. Μελισσανίδης, ο οποίος προωθεί, είτε για μία εκ των υψηλών διοικητικών θέσεων, είτε ακόμη και για την προεδρία της ΕΠΟ, τον υπάλληλο της ΟΥΕΦΑ και γνωστό οπαδό της ΑΕΚ, κ. Πατρίκ Κομνηνό !

Λέγεται μάλιστα, ότι ο κ. Κομνηνός ήταν από το πρωί σε «ανοιχτή γραμμή» με ανθρώπους της ΑΕΚ στην Αθήνα, προκειμένου να είναι έτοιμος, αν επιβάλλονταν περιοριστικοί όροι «απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο», στα δύο διοικητικά στελέχη !


Αυτή, δηλαδή η εξουδετέρωση των κ. κ. Παπανικολάου και Υφαντή, θα ήταν μία καλή, ή και μοναδική ευκαιρία για να γίνει εύκολη η παρείσφρηση του κ. Κομνηνού στον διοικητικό μηχανισμό της Ομοσπονδίας και από εκεί, βεβαίως, θα ήταν πιο εύκολο να «διευκολυνθούν» και οι διοικητικές εξελίξεις.


Υστερα από την σημερινή εξέλιξη όμως, πού ισοδυναμεί με την οριστική και πανηγυρική ΑΘΩΩΣΗ των Παπανικολάου και Υφαντή ( κατηγορήθηκαν απλά και μόνον από την κατάθεση ενός μάρτυρα, ως «μέλη της εγκληματικής οργάνωσης» του γνωστού δικηγόρου κ. Αλέξη Κούγια, ( ως … συνήθως ) χωρίς συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία ),τα πράγματα για μία «αιφνιδιαστική κίνηση» άλωσης της ΕΠΟ ( π.χ. όπως με την φημολογούμενη προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας, η οποία αναφέρεται και υποκινείται από τον γνωστό κ. Αχιλλέα Μπέο ) έχουν γίνει πολύ δύσκολα.


Αλλαγές στο ΔΣ της Ομοσπονδίας δεν είναι πλέον εύκολο να γίνουν, αλλά ούτε βεβαίως και να παρεισφρήσει ο κ. Κομνηνός στην διοικητική της λειτουργία.
Τελικά, όλα δείχνουν ότι άλλη μία πλεκτάνη απέτυχε και ένα ακόμη σχέδιο «σκοτεινών παρασκηνίων» ακυρώθηκε.
Και ότι η ΕΠΟ, σε πείσμα όλων των εμφανών και αφανών εχθρών της, θα συνεχίσει να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, κόντρα στις επιθυμίες αυτών πού επιθυμούν να το ποδηγετήσουν.

Keywords
Αναζητήσεις
σχέδιο άλωσης των ελλήνων
Τυχαία Θέματα