Άγριος τσακωμός στη Βουλή με Κατριβάνου και Τζαβάρα

Νέα εστία έντασης και μάλιστα ενώπιον ξένων υψηλών προσκεκλημένων προέκυψε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία να αποχωρεί από συνάντηση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης με συμβουλευτικό όργανο της γαλλικής κυβέρνησης ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις αναφορές της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου

η οποία μίλησε για ακροδεξιά ιδεολογία της προηγούμενης κυβέρνησης. Όλα συνέβησαν στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση της Επιτροπής Δημόσιας , Διοίκησης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης της Γαλλίας στο οποίο μετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες του γαλλικού κράτους.

Απευθυνόμενη στους Γάλλους αξιωματούχους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μίλησε για ακροδεξιά ιδεολογία της προηγούμενης κυβέρνησης και υποστήριξε πως σιγά σιγά η χώρα αρχίζει να εκδημοκρατίζεται. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας με τους εκπροσώπους της Κώστα Τζαβάρα και Σίμο Κεδίκογλου να αποχωρούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να μην δώσουν συνέχεια στο επεισόδιο ενώπιον των ξένων προσκεκλημένων.

Σε κοινή δήλωσή τους λίγη ώρα αργότερα οι κ. Τζαβάρας και Κεδίκογλου ανέφεραν: «Είναι πολιτικά χυδαίο και θεσμικά απαράδεκτο να κατασυκοφαντείς την ελληνική δημοκρατία σε ξένους επίσημους επισκέπτες. Καλό θα είναι να μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δημοκρατία υπήρχε στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να υπάρχει. Σε ότι αφορά τις κατηγορίες για ενίσχυση της Χρυσής Αυγής, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι το καλύτερο δώρο στους νεοναζιστές είναι να κυκλοφορούν ελευθέρα στην Ελλάδα λαθρομετανάστες. Αποχωρήσαμε γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα τσίρκο που εκθέτη την χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα