Ξεψύχησε ο εισαγγελέας μετά την ομηρία στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Δεν άντεξε και πέθανε τελικά ο Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ο εισαγγελέας ο οποίος κρατούνταν όμηρος την Τρίτη σε δωμάτιο στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη.

Στην επιχείρηση της αστυνομίας σκοτώθηκαν και οι δύο δράστες, μέλη ακροαριστερής οργάνωσης.

Η ηγεσία της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε ότι η εισβολή των ειδικών δυνάμεων αποφασίστηκε όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το γραφείο, όπου κρατείτο όμηρος ο εισαγγελέας. Στην σύντομη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν δύο δράστες.

Ο εισαγγελέας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, καθώς είχε τραυματιστεί

βαρύτατα με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δύο στην κοιλιά.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εισαγγελέας τραυματίστηκε από τους ενόπλους πριν την εισβολή των ειδικών δυνάμεων.

Με επιχείρηση των αρχών έλαβε τέλος με αιματηρό τρόπο η ομηρία εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη, με τους δράστες να πέφτουν νεκροί.

Τρεις σφαίρες στο κεφάλι δέχθηκε ο εισαγγελέας

Η ηγεσία της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι η εισβολή των ειδικών δυνάμεων αποφασίστηκε όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από το γραφείο, όπου κρατείτο όμηρος ο εισαγγελέας. Στην σύντομη μάχη που ακολούθησε σκοτώθηκαν δύο δράστες. Ο εισαγγελέας χειρουργείται καθώς τραυματίστηκε βαρύτατα με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δύο στην κοιλιά. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο εισαγγελέας τραυματίστηκε από τους ενόπλους πριν την εισβολή των ειδικών δυνάμεων.

Πώς οι δράστες πέρασαν τα όπλα από τον έλεγχο του δικαστικού μεγάρου

Στη συνέντευξη τύπου, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την ηγεσία της αστυνομίας, πώς οι δράστες κατάφεραν αν περάσουν τα όπλα μέσα στο δικαστικό μέγαρο Τσαγκλαγιάν. Στο ερώτημα απάντησε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν πλαστές ταυτότητες δικηγόρων. Ωστόσο άγνωστο παραμένει το πώς κατάφεραν να αποφύγουν τους ελέγχους στα μηχανήματα ακτίνων Χ.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδωσε ο εισαγγελέας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή έδωσε ο Τούρκος εισαγγελέας τον οποίο κρατούσε επί ώρες όμηρο μια ακροαριστερή οργάνωση, καθώς έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο και βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε αρχηγός της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος είπε ότι δύο από τους δράστες της ομηρίας του δικαστικού λειτουργού σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο δικαστήριο.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Σελαμί Αλτινόκ, ο εισαγγελέας χειρουργείται και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Εξαιτίας των πυροβολισμών που ακούστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε επιχείρηση», διευκρίνισε ο Αλτινόκ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς, η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλει μπλακ άουτ και δεν επιτρέπει να κυκλοφορήσει καμία είδηση για την υπόθεση αυτή, η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο, από όπου ακούστηκαν εκατοντάδες πυροβολισμοί, ενώ έβγαινε καπνός από το κτίριο.

Οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αρχών, ενώ ο εισαγγελέας τραυματισμένος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τι ζητούσαν οι ακροαριστεροί

Η τουρκική Hurriyet αναφέρει ότι οι δράστες είχαν δώσει προθεσμία μέχρι τις 15:35 για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε διαφορετική περίπτωση υποστήριζαν ότι θα σκότωναν τον εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα