Βούτσης: Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας νεκροί

Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για απουσία στρατηγικού σχεδίου για την οικονομία απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης επισημαίνοντας ότι «βγαίνουμε αποφασιστικά με το δημοκρατικό νομοθετικό έργο από μια 5ετία όπου η λιτότητα και ο κοινωνικός αποκλεισμός ήταν συνυφασμένος με αντιδημοκρατικές πρακτικές και αστυνομοκρατία». Μιλώντας στη Βουλή κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης

για τις φυλακές ο κ. Βούτσης κάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει τι πραγματικά θέλει από την κυβέρνηση: « Θέλετε να οπισθοχωρήσουμε στα ζητήματα μισθών, συντάξεων κλπ; Πείτε μας ευθέως και ευκρινώς και όχι με μυθοπλασίες και plan b. Ποιο κόμμα εισηγείται στην κυβέρνηση να υποχωρήσει σε αυτά τα ζητήματα ώστε να βρεθεί λύσει κατά τις επιταγές του Σόιμπλε;» είπε.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που αφορά στον Σάββα Ξηρό και από το πρωί έχει αποτελέσει σημείο τριβής με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Βούτσης απευθύνθηκε με ερώτημα στη Ν.Δ λέγοντας «Πως μας ζητάτε να εξαιρέσουμε από μέτρα επιείκειας καταδικασθέντες και για τρομοκρατικές πράξεις; Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η Αριστερά δεν φέραμε ενστάσεις όταν οδηγούνταν σε άλλου τύπου έκτισης ποινής δεκάδες βαρύτατα καταδικασμένοι όπως χουντικοί ή για οικονομικά εγκλήματα».

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιτέθηκε στον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια λέγοντας ότι θα τον συνοδεύει η αναφορά ότι υπάρχει συγγένεια του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. «Εμείς έχουμε δώσει εξετάσεις μια – μια μέρα της μεταπολίτευσης» πρόσθεσε. Κάλεσε δε, την ΝΔ να εγκαταλείψει την εμφυλιοπολεμική ρητορική: «Δεν υπάρχουν δικοί σας και δικοί μας εχθροί ή θύματα» είπε και πρόσθεσε «Φύγετε από αυτή την νοοτροπία είναι απαράδεκτοι συμψηφισμοί. Η εθνική συμφιλίωση επιτεύχθηκε από πολιτικές συναινέσεις και κοινωνικούς αγώνες. Αυτό δεν μπορεί να αναστραφεί». Αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα με τις ροές προσφύγων ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας ότι αν –χτύπα ξύλο- είχε πέσει αεροπλάνο με 400 Δυτικούς θα ήταν μονοθεματικό θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων. Όμως, για τους 400 μετανάστες που πνίγηκαν δεν ασχολήθηκε κανείς» είπε ενώ απαντώντας στα περί «ανοικτών συνόρων» είπε «Άλλοι άνοιξαν τα σύνορα για να φύγουν 400.000 έλληνες στην κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα