Ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς από τους Σιχ της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη μέρα του χρόνου γιόρτασαν το Μεγάλο Σάββατο οι Σιχ της Αθήνας στην περιοχή του Ταύρου.

Εκατοντάδες Ινδοί και Πακιστανοί τίμησαν για άλλη μια χρονιά το Βαϊσάκχι, την θρησκευτική γιορτή στην οποία γιορτάζουν το νέο έτος αλλά και την επέτειο της επίσημης έναρξης, οργανωμένα, της θρησκείας των Σιχ, στις 14 Απριλίου 1699.

Ο Σιχισμός είναι μονοθεϊστική θρησκεία,

η οποία ξεκίνησε το 15ο αιώνα μ.Χ. στη βόρεια Ινδία, με επιρροές κυρίως από τον Ινδουισμό και το Ισλάμ.Η ονομασία «Σιχισμός» προέρχεται από τη λέξη Sikh (Σιχ), η οποία προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα śiṣya που σημαίνει «απόστολος» ή «αρχάριος», ή śikṣa που σημαίνει «διδασκαλία». Οι πιστοί του Σιχισμού είναι γνωστοί ως Σιχ.
Ο Σιχισμός απαιτεί την αναζήτηση της σωτηρίας μέσω της πειθαρχημένης, προσωπικής περισυλλογής, στο όνομα και στο μήνυμα του Θεού.

Ο εγωισμός, ο θυμός, η απληστία, η προσκόλληση και η λαγνεία είναι γνωστά ως «Τα Πέντε Κακά», τα οποία επιφέρουν χωρισμό από το Θεό και μπορούν να θεραπευθούν μόνο με την έντονη και αδιάκοπη αφοσίωση προς αυτόν.

Οι Σιχ αριθμούν 25,8 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πολλοί Σιχ συναντώνται σε χώρες του δυτικού κόσμου, όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα δημιουργήθηκε μια σημαντική κοινότητα στη Δυτική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα