Βενιζέλος: "Συναίνεση για πρόεδρο και βλέπουμε..."

"Συναίνεση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά βλέπουμε...". Αυτή η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην... τρίτη ψηφοφορία, δεδομένου πως ο ίδιος, στη συνέχεια είπε πως "...περιμένω μέχρι τον τρίτο γύρο την ανταπόκριση κομμάτων και βουλευτών σε

μία προσέγγιση που συνδέει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη διαπραγμάτευση και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε όλα, ας δούμε την ανταπόκριση. Θέλουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας , οι εκλογές είναι βλαπτικές αλλά δεν τις φοβόμαστε και προεκλογικά και μετεκλογικά θα λειτουργήσουμε ως δύναμη σταθερότητας για αυτό έχει σημασία η ενότητα του χώρου".

Μίλησε πολλάκις για την ανάγκη συναίνεσης τονίζοντας πως "...η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι διαδικασία συναίνεσης, δεν είναι μηχανισμός πόλωσης και τεχνητής πρόκλησης εκλογών. Σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία πρέπει η διαδικασία να ξαναποκτήσει τα θεσμικά χαρακτηριστικά της".

'Έθεσε πάντως το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική ετοιμότητα...

Keywords
Τυχαία Θέματα