Δηλώσεις Γ. Καμίνη στην El Pais

Στην κρίση στην Ελλάδα, τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος, καθώς και στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαιτέρως του δήμου Αθηναίων στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αναφέρεται σε άρθρο της η ισπανική εφημερίδα «EL PAIS» και η δημοσιογράφος Maria Antonia Sanchez Vallejo, φιλοξενώντας δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη.

Στο άρθρο της με τίτλο «Το κράτος είναι σε οικονομική και πολιτική πτώχευση», η EL PAIS,
αναφερόμενη στις ευθύνες των πολιτικών για την κρίση και την αντιμετώπιση τους από τους πολίτες υπογραμμίζει ότι «αντίθετα από άλλους πολιτικούς, ο δήμαρχος Αθηναίων και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Καμίνης μιλάει ξεκάθαρα και λέει πράγματα με ουσία. Για παράδειγμα, ότι το ελληνικό κράτος βρίσκεται σε πτώχευση, οικονομική και διοικητική και σημειώνει ότι η άνοδος του νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», το οποίο έλαβε το 16% των ψήφων στις τελευταίες δημοτικές, οφείλεται και στην έλλειψη ανοχής των Ελλήνων προς τους ξένους».

Αναφερόμενος ο κ. Καμίνης στις ευθύνες του πολιτικού κόσμου για την κρίση υπογραμμίζει: «Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί ίδιοι. Υπάρχουν ορισμένοι, με μία πολύ μεγάλη ευθύνη για την κρίση, και άλλοι ειλικρινείς και ικανοί. Καθώς το μέλλον γεννιέται πάντα από το παρελθόν θα πρέπει να στηριχθούμε και σε αυτούς για να αναγεννηθεί το σύστημα. Αυτό όμως, περνά μέσα και από τις τοπικές εξουσίες: Αν αυτή η χώρα συνεχίζει να στέκεται στα πόδια της είναι εξαιτίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι αυτή που ζει από πιο κοντά την κρίση. Οι δήμοι βρίσκονται στους δρόμους καθημερινά και κοντά στα προβλήματα. Το κράτος έχει δείξει τα όρια του, βρίσκεται σε πτώχευση, όχι μόνο οικονομικά, αλλά από πλευράς διοίκησης και πολιτικής. Οι δήμοι χρειαζόμαστε περισσότερες εξουσίες και πάνω απ' όλα δημοσιονομική αυτονομία. Εγώ θέλω να λαμβάνω τον φόρο επί των ακινήτων, όπως οι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, να μη ζω από την κρατική ελεημοσύνη».

Με την φράση του δημάρχου Αθηναίων «Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε», η αρθρογράφος αναφέρεται στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι εδώ και εβδομάδες διαμαρτύρονταν μπροστά από το Κοινοβούλιο.

«Ο δήμος Αθηναίων ασχολήθηκε για την επίλυση του ζητήματος, φιλοξενώντας δεκάδες Σύρους πρόσφυγες σε κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων» σημειώνει η EL PAIS.
Keywords
Τυχαία Θέματα