Βαρουφάκης: Το ξαναλέω και το βροντοφωνάζω. Είμαι τρομοκρατημένος

Τρομοκρατημένος δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της ομιλία του στο ΕΒΕΑ. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε ως εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, που καταπολεμά της γραφειοκρατία την πρόταση της ελληνικής πλευράς σχετικά με το ΦΠΑ τονίζοντας ότι "είμαστε ιδιαίτερα ευλύγιστοι αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Brussels Group".

Έχουμε και plan B και plan C τα οποία είναι

και λελογισμένα, ανέφερε για το ίδιο θέμα ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

«Η πρόταση σχετικά με το ΦΠΑ που καταθέσαμε είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο ίδιος επέμεινε ότι «οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία».
Εκτίμησε δε ότι υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση.

Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, όμως, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΔΝΤ δεν θα θέλει την εμπλοκή του μετά τον Ιούνιο.

Eurogroup

Προσερχόμενος στον ΕΒΕΑ ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην αποκάλυψη των New York Times ότι κατέγραφε τις συνομιλίες στη συνάντηση Eurogroup στη Ρίγα.

«Ο σεβασμός της εμπιστευτικότητας με τους εταίρους είναι υποδειγματικός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Με τη δήλωση αυτή φαίνεται ότι ο υπουργός παραδέχεται, εμμέσως, ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες στο Eurogroup. Ωστόσο, δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα