Τουρνάς: "Η Αεροπορία δεν είναι χώρος για επαγγελματική αποκατάσταση"

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας και με την βοήθεια του καλού καιρού, χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκε τελικώς όλα τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές βάσεις και μονάδες της ΠΑ και έφυγε κατενθουσιασμένος.

Με την ευκαιρία αυτή καλό είναι να θυμηθούμε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά για την 8η Νοεμβρίου 2014,

στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η ΠΑ και το προσωπικό της θα συνεχίσει να «εκπαιδεύεται όπως θα πολεμήσει», και εξηγεί τους τρόπους.
Εμείς όμως στεκόμαστε στην ακόλουθη φράση του Αρχηγού που – για μας – αντιπροσωπεύει το Α και το Ω της σημερινής ΠΑ. Τονίζει ο Πτέραρχος Τουρνάς τα εξής: «Είναι γνωστό ότι η Πολεμική Αεροπορία δε δημιουργήθηκε ως ένας τομέας απασχόλησης και επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά διότι το Έθνος μας αντιμετώπιζε διαχρονικά προκλήσεις και απειλές, άρα λοιπόν ως ανάγκη για την υπεράσπιση της εθνική μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Ας δούμε λοιπόν την Η.Δ.του Αρχηγού ΓΕΑ για τη Γιορτή της ΠΑ

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Μαθητές των Παραγωγικών Σχολών, Στρατευμένοι νέοι και Πολιτικό προσωπικό,
Σήμερα γιορτάζουμε τον Προστάτη μας, τον Άρχοντα των αγγελικών Ταγμάτων, τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, γεγονός που αποτελεί ευκαιρία να θυμηθούμε και να μιμηθούμε το παράδειγμα Του, αφού όλοι γνωρίζουμε από τις θρησκευτικές μας αναφορές, ότι ο Αρχάγγελος, πρώτος μεταξύ ίσων, αποδεικνύει τη σημασία της αφοσίωσης και της πίστης στην αποστολή, που του είχε ανατεθεί.
Παράλληλα γιορτάζουμε σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, οι οποίες πηγάζουν από την Ιστορία του Κλάδου μας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για όλους μας. Μια Ιστορία που λειτουργεί ως πυξίδα για το μέλλον μας, περιλαμβάνοντας πράξεις, κατορθώματα, δύναμη ψυχής και αφοσίωση στις αξίες και στα ιδανικά, που επιβάλει η επιχειρησιακή μας αποστολή αλλά και το κοινωνικό έργο που η πολιτεία με εμπιστοσύνη μας έχει αναθέσει.
Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, η Πολεμική μας Αεροπορία συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του έθνους γράφοντας λαμπρές σελίδες δόξας για ελευθερία και ανεξαρτησία. Αυτές τις χρυσές σελίδες τις σφράγισαν άνθρωποι με αποφασιστικότητα, διορατικότητα, αφοσίωση, ηρωισμό και αυταπάρνηση, βάζοντας πολλές φορές το καθήκον πάνω από τον εαυτό τους και θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, προκειμένου να υπηρετήσουν τα ιδανικά τους. Σε όλους αυτούς και ιδιαίτερα σ ’εκείνους που έπεσαν στο καθήκον υπηρετώντας την Πατρίδα, τους οφείλουμε αιώνια σεβασμό και ευγνωμοσύνη.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα ιδανικά και οι θεμελιώδεις αξίες του όπλου μας, αποτελούν εφαλτήριο για τη συνέχιση των προσπαθειών μας, λαμβάνοντας υπόψιν τις προκλήσεις και τις αλλαγές που διαπιστώνουμε γύρω μας. Οι τρέχουσες εξελίξεις επιφέρουν

Keywords
Τυχαία Θέματα