Με εβραϊκό κιπά ο Μπουτάρης σε αποκαλυπτήρια μνημείου (VIDEO)

Με τον παραδοσιακό εβραϊκό κιπά επέλεξε ο Γιάννης Μπουτάρης να δώσει το παρών στα αποκαλυπτήρια μνημείου στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το εβραϊκό νεκροταφείο.

"Aν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον πόνο και την οδύνη των άλλων. Αν τελικά για εμάς τους Θεσσαλονικείς-μη-Εβραίους είναι δύσκολο να φανταστούμε τον πόνο των δικών μας Εβραίων, ίσως έχει έρθει επιτέλους

η στιγμή να ψελίσσουμε ότι και για τους Εβραίους συμπολίτες μας είναι πλέον αδύνατον να φανταστούν την ντροπή μας. Η πόλη της Θεσσαλονίκης άργησε αδικαιολόγητα πολύ να σπάσει τη σιωπή της και να αρχίσει να μνημονεύει την πιο ζοφερή στιγμή της ιστορία της", ανέφερε στην ομιλία του ο Γιάννης Μπουτάρης.

Μάλιστα, στη διάρκεια του λόγου του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ και η πρέσβης του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Διαβάστε επίσης:

Ντύθηκε γαμπρός ο Απόστολος Τζιτζικώστας (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Keywords
Τυχαία Θέματα