Πρόωρες εκλογές ενόψει στην Ιταλία;

Την παραίτησή του από την Προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας σκέφτεται να υποβάλει στο τέλος του 2014 ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τη La Repubblica. Ο 89χρονος πολιτικός φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, καθώς σύμφωνα με το δημοσίευμα υποβάλλεται καθημερινά σε μεγάλο στρες από τις αυξημένες υποχρεώσεις του λόγω της Ιταλικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και της οικονομικής ύφεσης στην οποία βρίσκεται η γειτονική χώρα.

Μέχρι τώρα ο Ναπολιτάνο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα παρέμενε στην προεδρία της Δημοκρατίας έως την έγκριση ενός νέου εκλογικού νόμου, αλλά η κεντροαριστερά

του Ματέο Ρέντσι και η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια σχετική συμφωνία και ο χρόνος περνάει. Έτσι, φέρεται να σκέφτεται την παραίτηση πριν την ολοκλήρωση της επταετούς θητείας του.

Στην περίπτωση που συμβεί αυτή, η Ιταλική κυβέρνηση θα επέλθει σε μία κατάσταση παρόμοια με την ελληνική, καθώς θα κληθεί να βρει έναν αποδεκτό αντικαταστάτη, προκειμένου να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Επέτειος 25 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Keywords
Τυχαία Θέματα