Τουλάχιστον 660 οι νεκροί στη Γάζα, 30 δολοφονήθηκαν μόνο σήμερα!

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανθρώπινες απώλειες από τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, με τον τραγικό απολογισμό να γίνεται συνεχώς μεγαλύτερος.

Πέντε Παλαιστίνιοι έχασαν σήμερα την ζωή τους από ισραηλινή επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Με τους θανάτους αυτούς ανήλθαν σε περισσότερους από 30 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει σήμερα την ζωή τους

και σε περισσότερους από 660 αυτοί που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η ισραηλινή επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Και το Ισραήλ, όμως μετράει απώλειες. Τρεις ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις με παλαιστίνιους μαχητές, ανεβάζοντας σε 32 τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα στις 8 Ιουλίου.

Τα θύματα είναι ένας αξιωματικός και δύο στρατιώτες του πεζικού. Και οι τρεις έχασαν τη ζωή τους από έναν εκρηκτικό μηχανισμό, διευκρίνισε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Εξάλλου δύο ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και 16 ακόμη ελαφρά στη διάρκεια συγκρούσεων σήμερα.

Nωρίτερα, γηροκομείο έγινε «πεδίο μάχης» ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχουν γίνει κάποια βήματα για τερματισμό της σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Κάναμε βεβαίως κάποια βήματα μπροστά. Υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει», είπε ο Κέρι λίγη ώρα μετά την άφιξή του στην Ιερουσαλήμ όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει διεθνής έρευνα για τις παραβιάσεις που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ.


ΟΗΕ: Έρευνα για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Στο τέλος της έκτακτης συνεδρίασης του 47μελούς Συμβουλίου υιοθετήθηκε μια απόφαση που υπέβαλαν οι Παλαιστίνιοι με 29 ψήφους υπέρ —κυρίως αραβικές, μουσουλμανικές και αναπτυσσόμενες χώρες—, μία κατά (ΗΠΑ) και 17 αποχές, μεταξύ των οποίων και από κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ άλλων η απόφαση προβλέπει την αποστολή μιας επιτροπής για να ερευνήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα εγκλήματα πολέμου που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από το Ισραήλ στη Γάζα.

Η επιτροπή θα εξετάσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ «με στόχο να αποφευχθεί και να τερματιστεί η ατιμωρησία και να διασφαλιστεί ότι όσοι είναι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», επισημαίνεται στην απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα