Μέτρα για τους υπαξιωματικούς και έλαβε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος

Δύο μέτρα που αφορούν τους Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) έλαβε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και δημοσιοποίησε στο προσωπικό με έγγραφό του της 16 Ιουνίου 2014.

Βάσει αυτού, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ καθορίζονται:

«Στα στρατιωτικά δελτία ταυτότητος των μονιμοποιηθέντων υπαξιωματικών προελεύσεως ΕΜΘ

και ΕΠΟΠ, στο πεδίο «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ», καθορίζεται η αναγραφή της ένδειξης «Μόνιμος». Για την αποφυγή άσκοπης οικονομικής επιβάρυνσης αλλά και την αποφόρτιση των οικείων Διευθύνσεων Προσωπικού, οι ανωτέρω ενέργειες αφορούν σε όσα δελτία θα εκδοθούν μετά την έναρξη ισχύος της παρούσας, αποκλειστικά λόγω προαγωγής στον επόμενο βαθμό ή απώλειας του παλαιού δελτίου».

Το δεύτερο θέμα αφορά τις μεταθέσεις υπαξιωματικών εξωτερικού όπου εξισώνονται όλες οι κατηγορίες υπαξιωματικών. Πρόκειται για ένα θέμα, που χθες έθεσε με κατάθεση σχετικής ερωτήσεως στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάνια Ιακωβίδου.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «Κατά την διακήρυξη θέσεων εξωτερικού δεν θα υπάρχει διάκριση στην προβλεπόμενη διαδικασία επιλογής μεταξύ Yπαξιωματικών προελεύσεως ΣΜΥ και ΕΜΘ. Για τον λόγο αυτό κριτήριο θα είναι η επαγγελματική τους επιμόρφωση σε σχέση πάντα με την περιγραφή των καθηκόντων των αντίστοιχων προκηρυσσόμενων θέσεων εξωτερικού χωρίς να υπάρχει η διάκριση για τους Υπαξιωματικούς αναφορικά με την προέλευσή τους (ΣΜΥ και ΕΜΘ)».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα