Ο Κρκιτς έχασετον Ολυμπιακό (και όχι.. ο Ολυμπιακός τον Κρικιτς)

Προτίμησε ομάδα χωρίς διακρίσεις και ευρωπαϊκό μέλλον, από την ομάδα πού μονοπωλεί τους τίτλους και διακρίνεται μονίμως στην Ευρώπη

Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής Μπόγιαν Κρκτς, πρώην της Μπαρτσελώνα, δεν κατέληξε στον Ολυμπιακό παρά το γεγονός ότι είχε έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία μαζί του. Τελικά, ο ίδιος ο παίκτης προτίμησε να πάει στην Στόουκ Σίτυ, ομάδα του πρωταθλήματος Αγγλίας.
Η επιλογή, όπως είπαμε, ήταν απολύτως δική του. Αγνοώ τον λόγο πού τον οδήγησε σ’ αυτή. Λένε, ότι στην

πραγματικότητα επέλεξε το αγγλικό πρωτάθλημα αντί του ελληνικού. Δεν μπορώ ούτε να υπερασπίσω, ούτε να απορρίψω αυτήν, ή οποιαδήποτε άποψη. Το θέμα για μένα, είναι άλλο. Είναι ότι ο Κρκιτς ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και όχι «ο Ολυμπιακός τον Κρκιτς».
Εξηγώ. Ο Ολυμπιακός ΟΥΔΕΠΟΤΕ «ανακοίνωσε» την απόκτηση του Κρκτς. Το ότι συζήτησε και ίσως διαπραγματεύθηκε μαζί του, είναι μία άλλη ιστορία. Στις μεταγραφικές περιόδους, όλοι συζητάνε με όλους, αλλά ουδείς συμφωνεί τελικά με … όλους όσους συζητά.
Ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα Κρκτς, για να υποστηρίζεται ( όπως συμβαίνει σήμερα σε μερίδα του Τύπου και των ΜΜΕ ) ότι «τον έχασε». Αφού δεν τον είχε ποτέ, πως είναι δυνατόν να τον έχει χάσει ; Αλλωστε, στις μεταγραφικές υποθέσεις πού ολοκληρώνονται, οι ποδοσφαιριστές ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ, σε αντίθεση με τις ομάδες πού ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ και μάλιστα ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, με το αν τελικά ο παίκτης θα τους βγεί, αποζημιώνοντάς τις για όσα δαπάνησαν γιάτην απόκτησή του, ή θα αποδειχθεί «παλτό».
Αν λοιπόν το πάρουμε αντίστροφα, θα δούμε ότι ο Κρκτς είναι τελικά αυτός πού ΕΧΑΣΕ την ευκαιρία να πάει στον Ολυμπιακό. Εχασε την ευκαιρία να ενταχθεί σε ομάδα πραγματικά λαοφιλή, σε ομάδα πού κάνει ΠΑΝΤΟΤΕ πρωταθλητισμό, πού έχει ήδη στην κατοχή της 42 τίτλους πρωταθλήματος ( βάζω και τον φετινό ), την ομάδα, τέλος, πού και όλες του τις απαιτήσεις θα μπορούσε να εκπληρώσει ( όπως το κάνει σε κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή της ). Και τέλος, σε ομάδα πού ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ παίζει στην Ευρώπη και δη, στον ΚΟΡΥΦΑΙΟ ευρωπαϊκό θεσμό, το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Κρκτς, αντί του Ολυμπιακού διάλεξε την Στόουκ Σίτυ. Ποια είναι η Στόουκ Σίτυ ; Είναι η αγγλική ομάδα πού ΠΟΤΕ δεν έχει πάρει, ούτε έχει τα φόντα να πάρει, ένα ΤΙΤΛΟ στην Πρέμιερ Λίγκ. Είναι ομάδα – κομπάρσος στο πρωτάθλημα πού μετέχει, χωρίς ιστορικό κατάκτησης διακρίσεων στο αγγλικό ποδόσφαιρο, χωρίς σημαντικό παρόν και χωρίς αξιόλογο μέλλον. Σε ευρωπαϊκή διοργάνωση η Στόουκ έχει παίξει δύο φορές στο Κύπελλο Ουέφα, τελευταία την περίοδο … 1974 – 75, πριν σαράντα χρόνια ! Ακόμη, έπαιξε και μία φορά στο Γιουρόπα Λιγκ, το 2011, ως φιναλίστ στο Κύπελλο Αγγλίας, όπου είχε παίξει τελικό με την Μάντσεστερ Σίτυ και έχασε. Στη μία και μοναδική συμμετοχή της αυτή, απέτυχε να περάσει από τη φάση των 32.
Στην Πρέμιερ Λίγκ δεν κατάφερε ΠΟΤΕ να διακριθεί. Τα πέντε τελευταία χρόνια, κατέλαβε τις εξής θέσεις στη βαθμολογία :
Το 2009 – 10 ήταν 11η. Το 2010 – 11 ήταν 13η. Το 2011 – 12 ήταν 14η. Το 2012 – 13 ήταν 13η. Και τέλος, πέρυσι κατέληξε 9η στον βαθμολογικό πίνακα. Ηταν η … κορυφαία της διάκριση !
Η πιθανολογούμενη απάντηση στο ερώτημα γιατί ο Κρκτς προτίμησε τη Στόουκ από τον ολυμπιακό, καταρρέει με αυτή την απλή παράθεση στοιχείων. Αν προτίμησε «ένα πρωτάθλημα», σίγουρα προτίμησε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Αν, όμως, προτίμησε μία ομάδα πού παίζει σ’ αυτό το πρωτάθλημα, έκανε τεράστιο λάθος. Το ότι η Στόουκ μετέχει στην Πρέμιερ Λίγκ, δεν την καταξιώνει ιδιαίτερα. Είναι σαν τον κομπάρσο πού πλαισιώνει τους μεγάλους πρωταγωνιστές σε Χολλυγουντιανή υπερπαραγωγή : Ουδείς ασχολείται μαζί του.
Τι θα κάνει ο Κρκτς στη Στόουκ ; Θα προσπαθήσει ασφαλώς να συγκινήσει με την απόδοσή του κάποια μεγαλύτερη ομάδα, πού θα πληρώσει πιο πολλά για να τον αγοράσει αργότερα. Κάρτι όμως πού θα μπορούσε να επιτύχει στο πολλαπλάσιο, αν προτιμούσε τον Ολυμπιακό του ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ και των ευρωπαϊκών διακρίσεων.
Ο Κρκιτς λοιπόν είναι αυτός πού ΕΧΑΣΕ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Και, αναλύοντας την περίπτωσή του, τις σκέψεις και τη δυνατότητά του για πάρσιμο σωστών αποφάσεων, καταλήγω σε ένα υποκειμενικό συμπέρασμα, πού με κάνει τελικά να χαίρομαι για την κατάληξη της υπόθεσης αυτής : Νομίζω, ότι ο Κρκιτς τελικά ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ για τον Ολυμπιακό

Keywords
Τυχαία Θέματα