Το πρόστιμο, το κουκούλωμα και ο Μαυραγάνης!

Μια περίεργη υπόθεση διαβάζουμε στο newpost.gr για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε επιχειρηματία σχετιζόμενο με το φυσικό αέριο και την στάση σιωπής που κρατάει το αρμόδιο υπουργείο, επικαλούμενο φυσικά το γράμμα του νόμου. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα έχει ως εξής:

"Κυκλοφορεί ευρέως ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν επιβάλλει πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματία σχετιζόμενο με την ενέργεια και συγκεκριμένα με το φυσικό αέριο.

Όπως ήταν λογικό απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και ρωτήσαμε διότι δεν

είναι στις προθέσεις μας να γράψουμε κάτι και να αδικήσουμε τον άνθρωπο όταν μάλιστα αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο αρμόδιος υπουργός μόλις άκουσε το ερώτημα θυμήθηκε ότι έχει μια επείγουσα σύσκεψη και μας είπε ότι δεν γνωρίζει. Ρωτήσαμε άλλον αρμόδιο στην Γενική Γραμματεία εσόδων ο οποίος μας είπε ότι δεν μπορεί να μας ενημερώσει για το θέμα γιατί μόνο ο επιχειρηματίας έχει το δικαίωμα να μάθει. Φυσικά εμμέσως επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Μιλάμε για ξεφτυλίκια και συγγνώμη για την φράση μου. Όταν το κράτος επιβάλλει πρόστιμο σημαίνει ότι ο άλλος έχει διαπράξει παρανομία. Σημαίνει επίσης ότι τα χρήματα του προστίμου είναι για να αποκατασταθεί η τάξη διότι αυτά τα χρήματα είναι του ελληνικού λαού.

Το κρυφτούλι με την υπόθεση αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί. Ο κ. Γιώργος Μαυραγάνης έχει υποχρέωση να μάθει και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό. Και αυτό μπορεί να το πράξει είτε δίνοντας μια συνέντευξη Τύπου είτε με ένα απλό δελτίο Τύπου.

Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως…

Με εκτίμηση

Ο Θείος

Υ.Γ Είναι πασίδηλο ότι το σχόλιο του Θείου δεν επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στον κ. Μαυραγάνη. Απλώς τον επικαλείται διότι είναι αυτός που έχει την υποχρέωση να στηρίξει την προσπάθεια της Κυβέρνησης για διαφάνεια. Γιατί δεν μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να είναι άτεγκτος και να μην χαρίζει σε κανέναν και οι υπηρεσίες να σιωπούν όταν διαπιστώνουν παρανομίες. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανακοινώσεις για γιατρούς δικηγόρους, κομμώτριες και μανικιουρίστες και όχι για τόσο μεγάλα ζητήματα.

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Μαυραγάνης είναι έντιμος άνθρωπος και καλός γνώστης του αντικειμένου που του έχει ανατεθεί. Μάλιστα έχει δώσει εντολές στις υπηρεσίες να εργάζονται με πλήρη ανεξαρτησία. Και σωστά. Αλλά μήπως για τόσο μεγάλα ζητήματα θα πρέπει να τον ενημερώνουν ώστε να μαθαίνει ο ελληνικός λαός την αλήθεια;"

Πηγή: newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα