Θάνος Μωραϊτης: "Το ΠΑΣΟΚ είναι στο σημείο μηδέν" (HXHTIKO)

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στο σημείο μηδέν και η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου περί συνεδρίου και εκλογής νέου προέδρου από τη βάση εκφράζει αυτούς που αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραϊτης.

Ξεκαθάρισε ότι «από τις δηλώσεις Παπανδρέου

δεν κινδυνεύει η συνοχή της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι οι προτάσεις στόχο έχουν να βρει το κόμμα το δρόμο του». Τόνισε πως μόνο εκ του πονηρού υπήρξαν κάποιες τοποθετήσεις που ήθελαν να τορπιλίσουν μια πρόταση για την παράταξη μας.

Ερωτηθείς για το εάν θα στηρίξει νέα επώδυνα μέτρα απάντησε πως «η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα κλείσουν οριστικά το μέτωπο των σκληρών αποφάσεων και των μνημονίων» σημειώνοντας πως αυτό δεν πρέπει να γίνει βιαστικά και να θέσουν σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Εκτίμησε πως η κυβέρνηση μπορεί να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση

Τόνισε πως βασικό έλλειμμα της κυβέρνησης είναι ότι δεν κατάφερε να μιλήσει για την επόμενη ημέρα και να καταθέσει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κωνσταντινόπουλου ότι δεν θα δεχθούμε εκβιαστικές κινήσεις, είπε πως είναι μια διαφορετική τοποθέτηση τονίζοντας πως ως βουλευτής δίνει σκληρή μάχη σε μια σκληρή διαπραγμάτευση ενώ αναγνώρισε πως ψήφισε πράγματα που δεν ήθελε..


Εκτίμησε πως η πρόταση Παπανδρέου «έχει έναν και μόνο στόχο… το πώς θα κινηθούν οι διαδικασίες στην παράταξη και θα απεμπλακούμε από δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγουν και άλλα στελέχη και να πουν ξεκάθαρα το πρέπει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ.

Σε ότι αφορά για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε πως θα πρέπει να μιλήσει για την επόμενη μέρα της χώρας.

Επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπέμψει μια άλλη πολιτική κουλτούρα και να μιλήσει για την επόμενη ημέρα.


Ερωτηθείς εάν θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε πως «ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός γράφει πως δεν τον ενδιαφέρει καμία καρέκλα αλλά μόνο για το μέλλον της παράταξης».

Σε ότι αφορά πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το ΠΑΣΟΚ και κυρίως η ηγεσία του βλέπει το κίνημα ως κομματίδιο ως κλοτσοσκούφι που θα συνεργάζεται μια με την Αριστερά μία με τη δεξιά. Είπε πως ενδιαφέρεται για ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ που θα σπάσει το δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς, ενώ επισήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι κακό να μείνει εκτός κυβέρνησης και κάποιοι να κρεμάσουν τα υπουργικά τους κοστούμια».


Τέλος είπε πως αν ο νέος ηγέτης του κόμματος θα πρέπει να προέρχεται από την παλιά φρουρά ή να είναι ένα νέο πρόσωπο είπε, πως … θα πρέπει να προτάσσει την εποχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα