Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέση για τα θύματα της τρομοκρατίας

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε σήμερα για τα θύματα της τρομοκρατίας στην Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια. «Η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή» δήλωσε ο Ν. Δένδιας και πρόσθεσε πως «η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία». Η επιμνημόσυνη δέηση καθιερώθηκε το 2006 από τον Σύλλογο αλληλεγγύης στα θύματα της τρομοκρατίας "Θάνος Αξαρλιάν".

Ο Θάνος Αξαρλιάν σκοτώθηκε από ρουκέτα

στο Σύνταγμα το 1992, στη διάρκεια επίθεσης της 17Ν, με τη συμμετοχή του Χριστόδουλου Ξηρού και στόχο τον τότε υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά. Ερωτηθείσα για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, δήλωσε: «Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από κει που βρίσκεται».

O υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Καταρχήν, σήμερα η καρδιά μας στρέφεται προς τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και προς τις οικογένειές τους, με την ελπίδα η χώρα, αν θέλετε και η παγκόσμια κοινότητα, να μην θρηνήσει άλλα θύματα.

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να σας πω ότι επανειλημμένως έχω διατυπώσει την άποψη ότι η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή. Έχω επίσης, όμως, πει ξεκάθαρα ότι πιστεύω ακράδαντα πως η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία. Η κοινωνική ομόνοια απέναντι στο θέμα αυτό είναι το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα