Τα απίστευτα ρεκόρ του υπεραθλητή Γιάννη Κούρου!

Σαν σήμερα στις 26 Νοεμβρίου του 1984, ο αθλητής Γιάννης Κούρος πετυχαίνει δύο απίστευτα ρεκόρ. Διανύει μια απόσταση 1.000 χλμ ξεκινώντας από το Colac της Αυστραλίας και σημειώνει δυο ρεκόρ: τα πρώτα 500 χλμ σε 60 ώρες και 23 λεπτά (περίπου 3 ημέρες) και τα 1.000 χλμ σε 136 ώρες και 17 λεπτά περίπου 6 ημέρες.

Ο Γιάννης Κούρος , γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1956. Από τα 16 του χρόνια ξεκίνησε να τρέχει

συστηματικά και αφιέρωσε τον εαυτό του στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Σήμερα είναι ο νούμερο ένα υπερμαραθωνοδρόμος στον κόσμο, έχοντας καταρρίψει μέχρι τώρα πάνω από 160 παγκόσμια ρεκόρ τα οποία παραμένουν όλα ακατάρριπτα μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Κούρος έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς με διάφορα προσωνύμια όπως «Τρέχων Θεός», «χρυσός Έλληνας», «σύγχρονος Φιδιππείδης», «ασταμάτητος», «κυρίαρχος του πόνου» και πολλά άλλα. Μερικά από τα απίστευτα ρεκόρ του είναι ήδη καταγεγραμμένα στο βιβλίο Guinness, και ο ίδιος είναι ένας θρύλος για όλους τους δρομείς υπεραποστάσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 1990 αναγκάστηκε από τις καταστάσεις αλλά και εξαιτίας της έλλειψης στήριξης από το επίσημο Ελληνικό κράτος, να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, όπου έμεινε για δέκα χρόνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2000 και έκτοτε συνεχίζει να λαμβάνει μέρος σε αγώνες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με την ίδια επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2005 κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ των έξι ημερών που είχε κάνει 21 χρόνια πριν!"

Keywords
Τυχαία Θέματα