Υποστράτηγος Στεφανής: "Είμαστε μία οικογένεια και περήφανοι που υπηρετούμε εδώ"

Δύο παραδείγματα, άκρως ενδεικτικά του πολύ υψηλού ηθικού του προσωπικού που υπηρετεί στη φρουρά της Διοικήσεως Αμύνης Μεγίστης (ΔΑΝ), έδωσε χθες στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Δένδια, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή, ο διοικητής της 95ης Ανωτέρας Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ), Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, τεθωρακισμένος στην προέλευση του Όπλου του.

Μεταφέρουμε επί λέξει τα όσα είπε στον υπουργό ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, παρουσία του συνόλου του προσωπικού της ΔΑΝ:

«Κύριε Υπουργέ, θέλω να σας περιγράψω

δύο γεγονότα τα οποία συνέβησαν εδώ πέρα στο Καστελόριζο και τα οποία καταδεικνύουν και το προσωπικό.

Υπαξιωματικός των Καταδρομών ανεβαίνει στη Ρόδο για να κάνει συντήρηση στα αλεξίπτωτα. Κατά τη διάρκεια της μέρας εκείνης πηγαίνει σε κατάστημα παιγνιδιών και πληρώνει από την τσέπη του 720 ευρώ αγοράζοντας μικρά δώρα για τα παιδιά όλων των στελεχών εδώ. Έρχεται εδώ, τα δίνει στον κ.Διοικητή και του λέει: “Νιώθω τη μονάδα οικογένειά μου, νιώθω ότι είμαι σπίτι μου, είμαι συγκινημένος που υπηρετώ εδώ. Κύριε Διοικητά, σας παρακαλώ πολύ, αυτά είναι τα δώρα για τα παιδιά”. Την μέρα που έγινε η τελετή ο καταδρομέας έφυγε από συστολή κι ευγένεια προφασιζόμενος ότι είναι αδιάθετος. Βέβαια ο κ.Διοικητής τον πήρε τηλέφωνο και είπαν όλα τα παιδάκια το “ευχαριστώ πολύ” στο τηλέφωνο». Αυτή είναι η μία πράξη, η οποία καταδεικνύει την οικογένεια που είναι εδώ.

Το δεύτερο περιστατικό. Νύχτα, ο κ.Διοικητής τηλεφωνεί και μού λέει «έχω στρατιώτη με 41 πυρετό στη Στρογγύλη”. “Μπορείς να τον πάρεις;» ρωτώ και παίρνω καταφατική απάντηση. Φεύγουν με τη βάρκα με άσχημο καιρό. Ο στρατιώτης είναι κουλουριασμένος, σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Ξαφνικά το όπλο του γλυστρά και πέφτει πάνω του, ο καταδρομέας σπεύδει μπροστά να τον γλιτώσει και το όπλο πέφτει μπροστά στο στόμα του καταδρομέα. Από τη θαλασσοταραχή και την ένταση της στιγμής έσπασαν δυο δόντια του καταδρομέα. Ο καταδρομέας παίρνει νερό από τη θάλασσα, πίνει, φτύνει και ρωτά τον στρατιώτη “Είσαι καλά;”. Νάτος ο καταδρομέας, δεν έχει προλάβει να βάλει δόντια αλλά είναι υπερήφανος που διακόμισε τον στρατιώτη στους γιατρούς.

Αυτές οι πράξεις καταδεικνύουν και αποδεικνύουν και είναι προς επίρρωση των όσων είπατε για την περιοχή. Είναι ιδιαίτερη, το αναγνωρίζουν όλοι αυτό και κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι».
Και όλοι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες Στρατηγέ!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα