Συντετριμμένη η γενική διευθύντρια του Facebook από τον χαμό του συζύγου της

Η Σέριλ Σάντμπεργκ, η γενική διευθύντρια της εταιρείας Facebook, μία από τις ισχυρότερες και πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, έκανε μία συγκινητική ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει το πένθος για τον σύζυγό της Ντέιβιντ Γκόλντμπεργκ, ο οποίος τον περασμένο μήνα έχασε τη ζωή του σε ατύχημα.


Ο 47χρονος αμερικανός επιχειρηματίας Γκόλντμπεργκ ήταν επικεφαλής της διαδικτυακής εταιρείας SurveyMonkey, η οποία ειδικεύεται σε online

δημοσκοπήσεις, και πριν από ένα μήνα έφυγε από τη ζωή έπειτα από πτώση του σε διάδρομο γυμναστικής ενώ βρισκόταν στο Μεξικό για διακοπές με την οικογένειά του. Ο Γκόλντμπεργκ έπεσε στον διάδρομο τρεξίματος του πολυτελούς ξενοδοχείου όπου διέμενε και υπέστη βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραυματισμό και αιμορραγικό σοκ.

"Σήμερα τελειώνει το shloshim για τον αγαπημένο μου σύζυγο,οι πρώτες 30 μέρες του πένθους. Ο ιουδαϊσμός καλεί σε μία περίοδο έντονου πένθους, που είναι γνωστή ως shiva, η οποία διαρκεί 7 ημέρες μετά την ταφή του αγαπημένου προσώπου. Μετά το shiva, μπορούν να αρχίσουν και πάλι οι περισσότερες, καθημερινές δραστηριότητες, αλλά ουσιαστικά το shloshim είναι αυτό που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του θρησκευτικού πένθους για έναν ή μία σύζυγο".

"Παιδικός φίλος μου, ο οποίος σήμερα είναι ραβίνος, μου είπε πρόσφατα ότι η πιο δυνατή προσευχή που συμπυκνώνεται σε μία αράδα είναι η εξής: 'Μη μ΄αφήσεις να πεθάνω όσο είμαι ακόμη ζωντανός'. Δεν θα καταλάβαινα ποτέ αυτή την προσευχή αν δεν είχα χάσει τον Ντέιβ. Τώρα την καταλαβαίνω".

Η Σάντμπεργκ εξηγεί ότι πέρασε τον τελευταίο μήνα "χαμένη μέσα σε ένα κενό", αλλά προσθέτει ότι θέλει να "αναζητήσει το νόημα" στην τραγωδία που συνέβη.

"Γράφω: για να σηματοδοτήσω το τέλος του shloshim και να δώσω κάτι σε εκείνους που μου έδωσαν.Ενώ η εμπειρία του πένθους είναι βαθύτατα προσωπική, η γενναιότητα εκείνων που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με έχει βοηθήσει να επιβιώσω. Κάποιοι που άνοιξαν τις καρδιές τους ήταν οι πιο στενοί μου φίλοι. Άλλοι μού ήταν απολύτως άγνωστοι, οι οποίοι μοιράστηκαν τη σοφία και τη συμβουλή τους δημοσίως. Έτσι μοιράζομαι αυτό που έμαθα με την ελπίδα να βοηθήσει κάποιον άλλον. Με την ελπίδα να υπάρξει κάποιο νόημα από αυτή την τραγωδία. 'Εζησα 30 χρόνια μέσα σε αυτές τις 30 μέρες. Είμαι κατά 30 χρόνια πιο θλιμμένη. Αισθάνομαι σα να είμαι 30 χρόνια σοφότερη".

Εκατοντάδες από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Σίλικον Βάλεϊ παρέστησαν στην κηδεία του Γκόλντμπεργκ τον περασμένο μήνα, περιλαμβανομένων της επικεφαλής της Hewlett-Packard Μεγκ Ουίτμαν, του διευθύνοντος συμβούλου της LinkedIn Τζεφ Βάινερ και του συνιδρυτή Ρέιντ Χόφμαν, του Τζέρεμι Στόπελμαν, συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της ιντερνετικής εταιρείας yelp.com, και του συνιδρυτή της PayPal Μαξ Λέβτσιν.

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε συλλυπητήρια στην Σάντμπεργκ και σε ενυπόγραφη ανάρτησή του στη σελίδα στο Facebook του Λευκού Οίκου έγραψε: "Οι επιχειρηματικές ικανότητες του Γκόλντμπεργκ δημιούργησαν ευκαιρίες για πολλούς. Η αγάπη του για την οικογένειά του ήταν χαρά να την βλέπεις και το παράδειγμά του ως συζύγου και πατέρα ήταν κάτι από το οποίο θα μπορούσαμε όλοι να διδαχτούμε".

Ευχαριστώντας τους φίλους και την οικογένειά της για την υποστήριξή τους, η Σάντμπεργκ ολοκληρώνει την ανάρτησή της:
"Είμαι πραγματικά ευγνώμων προς τους πολλούς που εξέφρασαν τη συμπάθειά τους. Ένας συνάδελφος μου είπε ότι η σύζυγός του, την οποία δεν έχω γνωρίσει ποτέ, αποφάσισε να εκφράσει την υποστήριξή της επιστρέφοντας στο κολέγιο για να πάρει πτυχίο,κάτι που ανέβαλλε επί χρόνια. Ναι! Όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, θεωρώ όσο τίποτ'άλλο ότι πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο. Και τόσοι άνδρες, από αυτούς που γνωρίζω καλά μέχρι εκείνους που πιθανώς να μη γνωρίσω ποτέ, τιμούν τη ζωή του Ντέιβ με το να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους. Δεν μπορώ να εκφράσω το μέγεθος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την οικογένεια και τους φίλους μου που έχουν κάνει τόσα πολλά και με έχουν διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουν να είναι παρόντες. Τις φρικτές στιγμές που με κατακλύζει το κενό, όταν μπροστά μου προβάλλουν ατελείωτοι και κενοί οι μήνες και τα χρόνια, μόνο τα πρόσωπά τους με τραβούν από την απομόνωση και τον φόβο. Η εκτίμησή μου γι αυτούς δεν έχει όρια.

Μιλούσα σε έναν από αυτούς τους φίλους για μία δραστηριότητα πατέρα-παιδιού που ο Ντέιβ δεν είναι εδώ για να κάνει. Καταστρώσαμε ένα σχέδιο για να καλύψουμε το κενό του Ντέιβ. Του φώναξα: 'Μα εγώ θέλω τον Ντέιβ. Θέλω την επιλογή Α. Με αγκάλιασε και μου είπε: 'Η επιλογή Α δεν είναι διαθέσιμη. Οπότε ας αρπάξουμε την επιλογή Β", καταλήγει η Σάντμπεργκ.

"Ντέιβ, για να τιμήσω τη μνήμη σου και να μεγαλώσω τα παιδιά σου όπως τους αξίζει, υπόσχομαι να κάνω ό,τι μπορώ για να αρπάξω την επιλογή Β. Και παρότι έχει λήξει η περίοδος του shloshim, εξακολουθώ να πενθώ για την επιλογή Α. Θα πενθώ για πάντα για την επιλογή Α. Όπως τραγούδησε ο Μπόνο, 'Δεν υπάρχει τέλος στο πένθος...και δεν υπάρχει τέλος στην αγάπη'. Σ'αγαπώ Ντέιβ".

Keywords
Τυχαία Θέματα