Στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ από...τη Βρετανία

Οι ανησυχίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι υπερβολικές, αναφέρει λονδρέζικο hedge fund και κλείνει τα short στα ελληνικά ομόλογα.

Όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, το LNG Capital, ένα hedge

fund που ειδικεύεται στις επενδύσεις σε ομόλογα της Δυτικής Ευρώπης, έκλεισε τα short και άρχισε να επαναγοράζει όχι μόνο τα ελληνικά 10ετή κρατικά ομόλογα, αλλά και τα ομόλογα του ΟΤΕ και των ΕΛΠΕ.

"Δεν φαίνεται ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έφερνε μια έξοδο από το ευρώ, όπως πίστευε ο κόσμος", λέει ο επικεφαλής επενδύσεων του LNG Louis Gargour, ο οποίος επιβλέπει τη διαχείριση κεφαλαίων άνω των 100 εκατ. δολαρίων.

"Η εποχή να είναι κανείς short έχει μάλλον τελειώσει και ο καιρός για long ίσως να βρίσκεται πολύ κοντά. Δεν πιστεύω ότι τα ομόλογα θα πέσουν πολύ χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα", προσθέτει.

Το Bloomberg επικαλείται το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σύμφωνα με το οποίο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την αποτυχία του ευρώ.

"Τα κακά νέα έχουν ήδη προεξοφληθεί και ίσως να υπάρξουν κάποια καλά νέα προσεχώς. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, το κόμμα αναμένεται να είναι πιο μετριοπαθές από ό,τι περιμένει ο κόσμος", λέει ο Gargour.

Keywords
Τυχαία Θέματα