Τηλεδιάσκεψη του Brussels Group για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

Σημαντικά είναι τα βήματα που σημειώνονται στο πεδίο των διαπραγματεύσεων μετά και την πρόταση του Γιούνκερ, την οποία πάντως Μαξίμου και Κομισιόν δεν επιβεβαιώνουν, για λύση με ενδιάμεσους σταθμούς και χρονοδιαγράμματα ώστε να επιλυθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα εντός του έτους και να ανοίξει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας συμφωνήθηκε να συνεδριάσει εκτάκτως το Brussells Group,

καθώς τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης δεν μετέβησαν τελικώς στις Βρυξέλλες, παρά το ότι είχε ανακοινωθεί κάτι τέτοιο την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η ελληνική αντιπροσωπεία προσέρχεται με τις νέες οδηγίες που έχει λάβει ο επικεφαλής της Ελληνικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης να γίνει προσπάθεια για πρόοδο στην διαπραγμάτευση.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν πάντως ότι η οριστικοποίηση της συμφωνίας βρίσκεται πολύ κοντά, ενώ ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στη Ρίγα της Λετονίας.

Από την πλευρά του, ερωτηθείς για τη γνώμη της Επιτροπής ως προς τη πορεία των διαβουλεύσεων του Brussels Group, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως «όπως τόνισε και το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, περισσότερος χρόνος και προσπάθεια χρειάζονται για να γεφυρωθούν τα κενά στη διαπραγμάτευση».

Επαναλαμβάνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει την πρόσφατη αναδιάρθρωση της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν κάλεσε για επιτάχυνση του ρυθμού διαπραγματεύσεων με σκοπό να βρεθεί μια επιτυχημένη λύση σύντομα.

Ως προς τις διεργασίες του Brussels Group, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως «οι επαφές συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα», σημειώνοντας ότι αν και η ελληνική ομάδα δεν έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες για τις διαπραγματεύσεις, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Απόψε το βράδυ με τηλεδιάσκεψη το Brussels Group

Keywords
Τυχαία Θέματα