Στην Τανάγρα εκπαιδεύονται οι πιλότοι των “Red Arrows” (ΦΩΤΟ)

Στην ιστορική Αεροπορική Βάση της Τανάγρας συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα, οι πιλότοι και οι τεχνικοί που τους συνοδεύουν του φημισμένου παγκοσμίως ακροβατικού σμήνους “Red Arrows” (= «Κόκκινα Βέλη») της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF).

Η εκπαίδευση ξεκίνησε αρχικώς στην Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδος στην 117 Πτέρυγα Μάχης και συνεχίζεται τώρα και μέχρι της 3 Μαΐου στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Η προτίμηση της Ελλάδος

από το φημισμένο Βρετανικό ακροβατικό σμήνος δεν είναι κάτι σπάνιο, αφού στο παρελθόν έχουν έλθει πάρα πολλές φορές αφού ο ελληνικός «καθαρός» καιρός προσφέρεται για την επίπονη εκπαίδευσή τους σε πολύ κλειστούς ακροβατικούς σχηματισμούς που κόβουν την ανάσα, χωρίς αυτή να διακόπτεται ή να εμποδίζεται από τις γνωστές συννεφιές και βροχές της πατρίδος τους. Η εκπαίδευση ως προελέχθη είναι επίπονη και πραγματοποιείται με εντατικούς ρυθμούς κάθε άνοιξη, ώστε αυτό να είναι απόλυτα έτοιμο ενόψει της σαιζόν των πολυάριθμων αεροπορικών του επιδείξεων ανά τον κόσμο.
Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2010, ενώ το σμήνος εκπαιδευόταν στην Κρήτη, υπήρξε σύγκρουση δύο αεροσκαφών της, με αποτέλεσμα ο πιλότος του ενός από αυτού να εκτιναχθεί επιτυχώς και το αεροσκάφος του να συντριβεί στο έδαφος ευτυχώς χωρίς θύματα, ενώ ο πιλότος του δεύτερου εμπλεκομένου αεροσκάφους να το προσγειώσει ασφαλώς.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
ταναγρα σμηνος επιδείξεων
Τυχαία Θέματα