Στην αντεπίθεση με site Μαξίμου

Η ιδέα έχει πέσει εδώ και αρκετό καιρό στο τραπέζι και αφορά τη δημιουργία κεντροδεξιού site, το οποίο θα απηχεί τις απόψεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρόταση -που έχει κατατεθεί από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη- αποτελεί η «γραμμή» που ακολουθούν τα φίλα προσκείμενα Μέσα απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές. Συγκεκριμένα, είναι πολλές οι περιπτώσεις που ο κ. Σαμαράς

εμφανίζεται οργισμένος τόσο για τα πρωτοσέλιδα της «Δημοκρατίας» του Γιάννη Φιλιππάκη όσο και για τα σχόλια που φιλοξενούνται στο antinews.gr του Βασίλη Ζήση. Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, ο Γιώργος Μουρούτης φέρεται να έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός site, στο πρότυπο του left.gr, που υπερασπίζεται την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έχοντας μακρά εμπειρία στην επικοινωνία (σ.σ.: Κατά το παρελθόν είχε δημιουργήσει και δική του εταιρεία, η οποία δεν πήγε και τόσο καλά), εκτιμάται ότι μπορεί να φτιάξει ένα «όχημα» που θα επιτρέψει στο Μαξίμου να κινείται με μια αυτονομία στο συγκεκριμένο επίπεδο. Ηδη, έχει κάνει τις πρώτες επαφές, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημιουργία του νέου site αναθερμαίνει τις σχέσεις του με ανθρώπους που αναπτύσσουν δράση στον χώρο του Διαδικτύου.

Πάντως, ανεξάρτητα από τα παραπάνω, εντύπωση προκάλεσε ένα δημοσίευμα του antinews.gr, που αναφερόταν στην «τσούχτρα» του Μαξίμου. «Είναι κρίμα να χαντακώνονται οι προσπάθειες του πρωθυπουργού από άτομα σαν την “τσούχτρα”, που, αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα, ούτε για τσιγάρα δεν θα τους έστελναν στο περίπτερο, επειδή θα έχαναν τα ρέστα», ανέφερε μεταξύ άλλων το σχετικό post. Είναι προφανές ότι οι επισημάνσεις του antinews.gr αναφορικά με τη δράση της «τσούχτρας» έχουν επηρεάσει τις αποφάσεις των Σαμαρά - Μουρούτη για τη δημιουργία ενός απόλυτα ελεγχόμενου διαδικτυακού τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα