Σοκ: Oμαδικός τάφος ανακαλύφθηκε κάτω από Supermarket στο Παρίσι

Δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν τι θα ανακάλυπταν, οι υπεύθυνοι ενός Supermarket, όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις εργασίες επέκτασης στο υπόγειο του καταστήματος.

Η παράξενη ανακάλυψη έγινε στο υπόγειο του σουπερμάρκετ Monoprix, το οποίο βρίσκεται στο 2ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οι εργάτες είχαν ξεκινήσει τις εργασίες επέκτασης και ξαφνικά ανακάλυψαν ένα σωρό από κόκαλα. Εντρόμοι, σταμάτησαν την δουλειά τους και ειδοποίησαν τον υπεύθυνο του καταστήματος, Πασκάλ Ρόι.

Ο Ρόι κάλεσε αμέσως την αρχαιολογική υπηρεσία και οι αρχαιολόγοι κατέφθασαν

στον χώρο για να αρχίσουν τις ανασκαφές. Ανακάλυψαν 8 νεκρικούς θαλάμους, οι οποίοι περιείχαν περίπου 300 πτώματα.

Η αρχαιολογική υπηρεσία πιστεύει ότι οι σκελετοί ανήκουν σε θύματα μιας από τις θανατηφόρες επιδημίες που μάστιζαν την Γαλλία από το 14ο ως το 16ο αιώνα. Κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα από το γεγονός ότι οι σκελετοί ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο και, συνεχίζοντας τις ανασκαφές, ανακάλυψαν θραύσματα κεραμικών σκευών, τα οποία χρονολογούνται στις αρχές του 14ου αιώνα. Μετά το πέρας των ανασκαφών, οι σκελετοί θα μεταφερθούν σε ειδικά εργαστήρια για να γίνουν εξετάσεις DNA με στόχο να καθοριστεί το φύλο των νεκρών και η αιτία του θανάτου τους. Οι ειδικοί έχουν ενθουσιαστεί από την «εκπληκτική» ανακάλυψη, η οποία προσθέτει ακόμα περισσότερη αίγλη στο μύθο της πόλης του φωτός.



Keywords
Τυχαία Θέματα