Σε λίγη ώρα η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη

Η γη της Κύπρου, που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά από διάφορες θέσεις στη διάρκεια της ζωής του, πρόκειται να δεχτεί σε λίγη ώρα τον πρώην Πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών.

Η Ελληνική εκπροσώπηση, Κυβερνήσεως και Βουλής, στην κηδεία του Γλ.Κληρίδη είναι πολυμελής

και σε ανώτατο επίπεδο. Η Ελληνική αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Η κηδεία του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και με τιμές «προέδρου εν ενεργεία»,σήμερα, σε λίγη ώρα, στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας και της Εξοδίου Ακολουθίας θα προαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα