Σαμαράς: "… Εγώ αποφασίζω"

Του Γιώργου Σιαδήμα

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την εισήγηση του στο Πιλοτικό Συμβούλιο ήταν ξεκάθαρος " η ΝΔ, δεν μπορεί να υποστηρίξει μέτρα που θα φέρουν περαιτέρω ύφεση ".

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε πως " πρέπει να ξέρουμε την συμφωνία και μετά να αποφασίσουμε.." .

Η Όλγα Κεφαλογιάννη τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας αλλά ξεκαθάρισε πως " πρέπει να τη δούμε και μετά να την κρίνουμε " ενώ υποστήριξε πως καλό είναι να ακουστούν και οι απόψεις των βουλευτών.

Την ίδια άποψη είχε και ο Νικήτας

Κακλαμάνης που μίλησε πρώτος και μεταξύ άλλων ζήτησε την σύγκληση της Κ.Ο. ενώ είπε πως " ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάρει το κόστος που του αναλογεί.." .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται να είναι προς το " ναι " αφού για ακόμη μια φορά επανέλαβε την άποψη του ότι " πρέπει η συμφωνία να ψηφιστεί, καθώς ακόμη και μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερα από τη μη συμφωνία " .

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ζήτησε εκτός των άλλων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει να μάθει την συμφωνία και αυτό " μπορεί να γίνει και μέσω της σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ή ακόμα και αν χρειαστεί ο Αντώνης να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα για να ενημερωθεί ". Ακόμα είπε πως " η ΝΔ θα πρέπει να καταθέσει και εναλλακτικές προτάσεις σε τυχόν φόρους που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροτείνοντας μεταρρυθμίσεις ".

Πάντως όλοι αποφάσισαν ομόφωνα να συνεδριάσουν τα θεσμικά όργανα του κόμματος και δη η Κ.Ο. όπου θα ακουστούν όλες οι απόψεις. Πάντως η Συγγρού επιμένει πως την τελική απόφαση θα την πάρει ο Αντώνης Σαμαράς. Από την άλλη όμως οι αμφισβητίες ζητούν δημοκρατικές διαδικασίες μέσω της Κ.Ο. και εκεί αναμένεται ο επόμενος γύρος αντιπαράθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα