Γιάννος και Βάσω καταθέτουν σήμερα στη δίκη του Άκη

Σήμερα θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου, οι οποίοι έχουν κληθεί από το δικαστήριο να καταθέσουν στη δίκη για τις «μίζες» των εξοπλιστικών του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τόσο

ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η Βάσω Παπανδρέου θα βρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευσή των μελών του ΚΥΣΕΑ, κατά την περίοδο που ο ίδιος κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Η κλήτευση των πρώην κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κρίθηκε ως απαραίτητη από το δικαστήριο, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να βοηθήσουν στην ανεύρεση της αλήθειας με τις μαρτυρίες τους καθώς την εποχή που ελήφθησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ.

Το αίτημα για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ ενώπιον του ακροατηρίου είχε κατ’ επανάληψη προβληθεί από την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου σε όλη τη διάρκεια της πρωτοβάθμιας δίκης, ωστόσο δεν είχε γίνει δεκτό από το δικαστήριο. Το σκεπτικό των δικαστών ήταν ότι δικάζεται ο πρώην υπουργός για μαύρο χρήμα και παράνομες πληρωμές που κατηγορείται ότι έλαβε για συγκεκριμένα εξοπλιστικά και όχι η διαδικασία των σχετικών συμβάσεων που επικυρώθηκαν από το ΚΥΣΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα