Ψηλά η Nova ενόψει πώλησης

Εσπασε τα κοντέρ σε όλες τις κατηγορίες συνδρομητών, υπηρεσίες 3play, συνδρομητική τηλεόραση και broadband, η Forthnet κατά το 9μηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι συνολικές συνδρομές της ανήλθαν στις 1.177.651, αυξημένες κατά 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Ενόψει των κινήσεων από Vodafone-WIND και ΟΤΕ, ο τελικός αριθμός πελατών ειδικά στη Nova έχει ξεχωριστή

σημασία. Απολύτως λογικό, αφού οι επίδοξοι αγοραστές έχουν κάθε λόγο να κοιτάζουν τα νούμερα. Οι συνδρομητές της Nova στις 31/09/2014 ξεπέρασαν τους 504.000, αυξημένοι κατά 20,2% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ οι συνδρομητές broadband της εταιρείας έφτασαν τους 673.210 (10,4%).

Σημαντική είναι και η αύξηση που καταγράφει η υπηρεσία Nova 3Play, η οποία πλέον πλησιάζει τους 356.000 συνδρομητές (41,3%) σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2013. Αν και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών παρουσιάζει μεγάλη πτώση τζίρου, ο ομαλοποιημένος τζίρος της Forthnet στο 9μηνο του 2014 εμφανίζει οριακή αύξηση, της τάξεως του 0,3%, φτάνοντας τα 288,191 εκατομμύρια ευρώ. Σε επίπεδο εσόδων λιανικής, η Forthnet στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει οριακή αύξηση, της τάξης του 0,9%, ενώ τα ομαλοποιημένα έσοδα σε εταιρικούς πελάτες, για την ίδια περίοδο, εμφανίζουν αύξηση 4,6%.

Ειδικά τα έσοδα από τη διαφήμιση στη Nova ανεβαίνουν, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 9μηνο του 2013, ενώ η εταιρεία ανανέωσε τη σύμβαση με το στούντιο της Disney. Ξεχωριστή σημασία έχει η απόφαση που ελήφθη για υποβολή πρότασης για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού προς τις δανείστριες τράπεζες.

Η Forthnet ξεκίνησε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την άντληση κεφαλαίων μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με σχετική εξουσιοδότηση που έχει ήδη παρασχεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η τελική απόφαση αναμένεται να έχει ληφθεί επ’ αυτού του θέματος μέχρι το τέλος του έτους, ανάλογα με την έκβαση των δύο μη δεσμευτικών προτάσεων από ΟΤΕ και Vodafone-WIND. Πάντως, με βάση τα σημερινά δεδομένα, προβάδισμα δείχνει να έχει η πρόταση που έχει κατατεθεί από Vodafone-WIND.

Keywords
Τυχαία Θέματα