Πως μια κοπέλα δεν έχει κάνει σκουπίδια εδώ και δυο χρόνια!

Παράδειγμα προς μίμηση, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος μια 23χρονη τελειόφοιτο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η Lauren Singer έχει καταφέρει εδώ και δύο χρόνια τα μόνα της σκουπίδια είναι λίγα πολύχρωμα περιτυλίγματα και κάποια κομμάτια πλαστικού, τα οποία φυλάει σε ένα μικρό βαζάκι στην κουζίνα της.

Η νεαρή φοιτήτρια με την στάση που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα στην ζωή της αποδεικνύει σε όλους μας πως μπορεί κάποιος να ζήσει χωρίς να παράγει τόνους

σκουπιδιών. Η ίδια είναι γνώστης του αντικειμένου καθώς έχει σπουδάσει περιβαλλοντολογία και αυτά που έχει μελετηθεί τα πράττει στην καθημερινότητα της. Η μέθοδος που ακολουθεί η Lauren Singer είναι η μη χρησιμοποίηση πραγμάτων που θα καταλήξουν σε σκουπιδότοπους ή δεν μπορούν να αποσυνθεθούν στο πέρασμα των ημερών. Έτσι, δεν παράγει σκουπίδια εδώ και 2 χρόνια, ενώ έχει αποβάλει από την ζωή της τελείως το πλαστικό, κάτι που στους περισσότερους από εμάς φαίνεται αδύνατο.

Την όλη διαδικασία έχει καταγράψει λεπτομερώς στο προσωπικό της μπλογκ, με τίτλο «Trash is for Tossers». Όπως λέει η 23χρονη, το να σταματήσει να χρησιμοποιεί το πλαστικό την έκανε να σταματήσει να αγοράζει και πράγματα που είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά μας, όπως η οδοντόπαστα και το αποσμητικό, μιας και οι συσκευασίες τους είναι πλαστικές. Έτσι ξεκίνησε να φτιάχνει τα δικά της σπιτικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα καθαριστικά του μπάνιου, ενώ προτιμά να αγοράζει συσκευασίες για πακετάρισμα από δεύτερο χέρι. Και μπορεί να ακολουθεί αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής, όμως η Singer ομολογεί πως δεν έχει αλλάξει σαν άνθρωπος, καθώς το στιλ της, το γούστο της και τα χόμπι της έχουν παραμείνει ίδια όπως και πριν, απλώς πλέον δεν παράγει σκουπίδια.

Η ίδια, η κοπέλα, θεωρεί πως πως είναι και ένας σχετικά φθηνός τρόπος ζωής, σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουμε οι περισσότεροι, μιας και τα εβδομαδιαία της έξοδα ανέρχονται στα 20-25 δολάρια.

Η νεαρή οικολόγος παρά το γεγονός πως είχε μια πολύ καλή θέση στον οργανισμό New York City Department of Agriculture, παραιτήθηκε και δημιούργησε τη δική της σειρά με προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι, που βασίζονται σε μη τοξικά υλικά, σαν αυτά που χρησιμοποιεί και η ίδια.

Πλέον, η επιχείρησή της πηγαίνει πολύ καλά και έχει ως στόχο να αποδείξει στους ανθρώπους πως μπορούν να καθαρίζουν το σπίτι τους και χωρίς τοξικά χημικά. Αν και η Singer συνεχίζει να διαδίδει το μήνυμα για μια ζωή χωρίς σκουπίδια, πρέπει να κατανοήσει πως αυτό δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους, όμως μπορούμε όλοι μας να κάνουμε μια αρχή, με μικρά βήματα, τα οποία όμως μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα